CD SENSORIC – Din pasiune pentru rezultate

Si­biul este un judet puternic industrializat cu fabrici dedicate industriei automotive, mase plastice, producatoare de utilaje, alimentare. Un judet ”tehnic” asadar care ofera un teren numai bun pentru cultivarea unei afaceri ingineresti de succes. Asa au vazut lucrurile si Codrut Cioran si Daniel Opris, cei care in 2008 s-au decis sa se lanseze pe cont propriu si au infiintat compania CD SENSORIC, specializata in automatizari industriale si distributia de echipamente electrice si electronice.

Cei doi lucrau impreuna pentru o firma germana din Sibiu, producatoare de senzori, aveau job-uri ”mai mult decat in regula, dar lipsea ceva. Asa ca am luat hotararea sa pornim pe cont propriu“, spune Codrut Cioran, absolvent al Facultatii de  inginerie Hermann Oberth, din cadrul Univer­sitatii Lucian Blaga.

De la inceput au structurat compania pe doua departamente: automatizari indus­triale si distributia de echipamente elec­trice si electronice. Modelul de afacere al companiei este axat pe achizitia produselor (senzori, elemente de siguranta industriala precum si alte piese destinate automatizarilor) de pe piata europeana sau asiatica, ce mai apoi sunt fie vandute catre clienti din sectorul com­ponentelor auto, fabrici din industria metalurgica si siderurgica, dar si jucatori din food & beverage, fie sunt inglobate in echipamentele pe care CD SENSORIC le realizeaza pentru dezvoltarea de automatizari (solutii complete pentru comanda, controlul, protectia, supervizarea masinilor, instalatiilor si proceselor industriale etc.).

„In primul an de activitate, amandoi am facut munca de teren vizitand posibilii clienti si facand prezentari de produse si solutii tehnice pe diverse industrii. In cazul distributiei de echipamente electrice si electronice am avut de ales, fie eram «revanzatori», fie riscam si luam reprezentanta pe Romania a unor producatori de renume. Am ales a doua varianta, am decis sa luam repre­zentanta“, explica antreprenorul.

Prima reprezentanta adusa in Romania a fost Baumer Group, producator  elvetian de senzori si instrumente de monitorizare de procese industriale. A urmat distribuirea produselor celor de la Schmersal, producator german de elemente de siguranta, a celor de la Captron, producator german de butoane de actionare capacitive, Lutze, producator de elemente de conectica industriala, Univer, producator italian de elemente de pneumatica sau Werma, producator german de elemente de avertizare acustica si luminoasa.

Diversificarea portofoliului de produse si a serviciilor oferite a atras tot mai multi clienti, iar afacerile firmei au crescut accelerat, dublandu-se in ultimii cinci ani: de la 6,5 milioane de lei in 2011, la 13,7 milioane de lei la finele lui 2016. Cresterea volumului de vanzari a atras dupa sine si dezvoltarea echipei. Astfel de la 14 angajati in 2011, in prezent echipa CD SENSORIC numara in total 26 de persoane. ”Departamentul de automatizari a crescut odata cu cel de vanzari. Clientii au inceput sa solicite executia unor lucrari mai complexe. Astfel am inceput sa executam lucrari de automatizari pentru procese simple aplicabile in domeniul masinilor-unelte, cat si sisteme complexe de automatizare“, mai spune Codrut Cioran.

Asa stand lucrurile, dezvoltarea unei capacitati de productie a venit ca un pas firesc in viata companiei, anul trecut societatea deruland un proiect de investitii pentru construirea si amenajarea unei hale de productie la Sura Mica.

Un alt obiectiv de dezvoltare pe care il au cei doi asociati este extinderea activitatii in afara tarii. In acest sens, un prim pas a fost deja facut in 2010 prin infiintarea unei subsidiare in Bulgaria sub numele CDL Sensorik.

Mai multe despre CD Sensoric