PSC AUTOMATIZARI SI INSTALATII – POT (Production Optimization Tool), cheia succesului

Master in Tehnici moderne in controlul automat, absolvent al Facultatii de Automatica si Informatica Aplicata din cadrul Universitati Tehnice din Cluj Napoca, 38 de ani, 4 limbi straine, mai mult de 6 ani petrecuti in Holcim, si dupa…. propriul “stapan’ – incepand din mai 2011…Nu.Nu este un joc din categoria recunoasteti personajul…Sunt cele cateva informatii publice pe care le gasesti pe pagina oficiala LinkedIn despre tanarul om de afaceri din Cluj – Raul Pal.

Tanarul domn, impreuna cu sotia sa Anca, decid in 2011 sa lase de-o parte confortul dat, pana la urma, de un job stabil, la un angajator renumit in domeniul producerii cimentului, si sa isi asume riscul sa inceapa propriul business in industria automatizarilor industriale.

“Lucrurile au venit oarecum de la sine. Fiind pasionat de automatica si informatica am observat cererea in crestere pentru automatizari industriale, aplicatii software industriale si pentru tot ce inseamna optimizarea fluxurilor de productie si ne-am decis sa infiintam propria noasta firma. Nu a fost usor la inceput, dar prin coagularea unei echipe de specialisti in automatizari industriale, roboti industriali, comunicatii, electronica si software ne-am gasit locul pe piata”, povesteste astazi Raul Pal, managerul general al PSC Automatizari si Instalatii din Cluj.

El puncteaza ca in acesti 6 ani de activitatea au dezvoltat gama de produse si servicii oferite. In prezent au in portofoliu:

  • solutii de telemetrie si transmisii de date – care pot fi utilizate pentru aplicatii care necesita monitorizarea respectiv controlul de la distanta a functionarii unui sistem,
  • aplicatii software industriale (SCADA) dedicate monitorizarii, controlului si optimizarii procesului de productie, indiferent ca ne referim la statii de tratare a apei potabile sau de tratare a apelor menajere, la statii de producere a prefabricatelor din beton, ferme de crestere intensiva a sturionilor sau cazane de producere a aburului in industria producatoare de hartie;
  • solutii complet automatizate (la cheie – adica proiectare, executie si punere in functiune) pentru diverse procese de productie: incarcarea/descarcarea pieselor din masini de injectie mase plastice, CNC-uri sau prese, asamblarea pieselor din industria electronica, aplicatii de manipulare, vopsire sau lacuire, sudare cu arc electric, sudare in puncte si altele.
  • “O cerere deosebita am avut pentru una dintre primele noastre aplicatii care a fost gandita pentru optimizarea productiei (Production Optimization Tool –POT). Astfel, atat planificarea cat si monitorizarea productiei se poate face automat. Ganditi-va ca practic se renunta la evidenta manuala a pieselor produse, se elimina posibilitatea raportarilor gresite, se elimina timpii morti si, nu in ultimul rand, se elimina prosibilitatea realizarii unui numar mai mic sau mai mare de produse decat cel planificat”, explica procesul dl. Pal.

El a adaugat ca PSC pune un accent foarte mare pe siguranta operatorilor care deservesc utilajele pe care le executa. „Toate produsele noastre incorporeaza tehnologii de ultima ora, au la baza concepte cu un inalt grad de securitate, toate pentru a oferi solutii de automatizare sigure, care sa nu puna in pericol viata personalului care le deserveste”.

Ca firma este pe un trend bun si solutiile oferite au cumparatori o arata si cifrele – vanzarile celor de la PSC Automatizari si Instalatii crescand anul trecut de peste 7 ori fata de 2015, ajungand la aproximativ 400.000 euro.

Mai multe despre PSC Automatizari