AGROSEM IMPEX – O samanta roditoare de succes

Indiferent ca vorbim despre agricultori cu experienta sau despre gradinari amatori, fiecare dintre acestia stie ca secretul unei culturi reusite sta in utilizarea unor seminte de calitate. De aceea, majoritatea folosesc seminte profesionale de legume sau flori, seminte atent selectionate si testate pentru a face fata conditiilor de clima, precum si pentru a fi mai rezistente.

Piata romaneasca abunda de oferte in domeniu, iar, daca nu stiti ce sa alegeti, puteti intreba ”un prieten” mai priceput. Ati putea sa intrebati de exemplu la Agrosem Impex din Targu Mures, o companie detinuta de familia Natea, care activeaza de 16 ani in zona comertului cu seminte. Si cand spunem seminte vorbim despre cele de legume, plante aromate, flori, seminte profesionale hibride, seminte de plante furajere, seminte de gazon, amestecuri de plante furajere, trandafiri – bulbi, pomi fructiferi, vita de vie, arbusti sau seminte de cultura mare.

Experienta in domeniu si consultanta oferita de echipa de specialisti au convis in timp tot mai multi agricultori ca Agrosem Impex este ”prietenul” care ii poate ajuta sa obtina culturile pe care si le doresc – bogate si de calitate. O demonstreaza cererea tot mai mare pentru produsele lor, cerere ce se traduce in afaceri in crestere an de an, pana la 12 milioane de lei la finele anului trecut.

In spatele acestor rezultate stau insa ani de munca asidua si perseverenta, ani care au venit si cu bune si rele care insa nu i-au abatut pe antreprenori din drumul lor. La inceput, firma si-a desfasurat activitatea in doua spatii inchiriate, unde se aflau depozitul, biroul si un magazin, dotarea fiind una modesta: o masina de ambalat si plicuri confectionate in Romania.

Incet-incet afacerea a inceput sa creasca astfel ca, dupa sase ani, societatea a achizitionat depozite cu o suprafata de 3.200 mp, cu un teren aferent de peste 9.000 mp. Acesta a reprezentat unul dintre momentele cheie in dezvoltarea companiei, locatia fiind cunoscuta de peste 50 de ani ca un important centru de desfacere en-gros a semintelor si pentru tratarea semintelor de cereale.

Aceasta achizitie a permis diversificarea activitatii Agrosem Impex care astfel a inceput sa ofere si servicii de conditionare, tratare, ambalare si depozitare a cerealelor. Proprietarii au investit permanent atat in modernizarea procesului tehnologic pentru diversificarea gamei de produse pe care le comercializeaza, cat mai ales in marketing si distributie. Astfel, produsele companiei pot fi achizitionate atat din cele noua magazine proprii, cat si prin comenzi en-gros, distributia fiind realizata cu autovehiculele companiei sau prin servicii de curierat. Pe langa gama extinsa de seminte, oferta firmei este completata de pesticide, ingrasaminte chimice, aparate de stropit…cam tot ce trebuie unui bun agricultor.

Cat priveste materia prima, societatea lucreaza cu companii de renumite si cu traditie in domeniu din Italia, Olanda, Germania, Polonia, Ungaria etc. ”Pana acum cativa ani am achizitionat semintele de la firme din Romania, insa, pentru ca traim intr-o economie de piata, a trebui sa ne aprovizionam de unde gasim marfa mai ieftina si de calitate. La noi, fostele statiuni de cercetari legumicole au fost desfiintate, asa ca semintele pe care le oferim agricultorilor vin din import cu certificat de calitate valabil in toate tarile UE. Nu importam insa la intamplare! Alegem doar soiurile care se preteaza la conditiile de la noi si reanalizam toata marfa pe care o primim la laboratorul judetean pentru controlul calitatii semintelor, chiar daca avem un certificat de calitate valabil de la producatorul extern”, dezvaluie administratorul companiei, Septimiu Natea, ingredientul care face direnta in acest business.

Mai multe despre Agrosem Impex