MATEX – Un navigator pe val in business-ul cu sticla

Povestea omului de afaceri galatean Gigi Sechila este dovada clara a faptului ca viata este o continua cursa spre necunoscut, ca niciodata nu stii unde o sa te duca si pe ce drum o sa apuci si ca, daca esti deschis si accepti provocarile, succesul va veni de acolo de unde nici nu gandesti.

A urmat cursurile Liceului de Marina si a lucrat timp de sapte ani ca marinar. Om cu ambitie si spirit de antreprenor, Gigi Sechila a stiut sa profite de orice sansa. Astfel, a intrat in lumea business-ului in 1999 infiintand compania Matex, specializata in…prelucrarea sticlei.

”Nu m-am asteptat sa fac sticla vreodata. La inceput faceam comert cu profile siderurgice. Am facut o livrare catre un client care, neavand bani sa plateasca, mi-a dat intr-un tarziu, in compensare, trei lazi cu sticla. Pentru ca nu aveam o hala sau ceva asemanator, am tinut lazile in curte cateva luni. Am incercat in acest timp sa o vand la geamgii din Galati, rugandu-i sa-mi plateasca cum or vrea numai sa ma scape de ea, dar nimeni nu a vrut sa o cumpere. Asa ca am scris pe usa garajului: <Vand geam>”, povesteste antreprenorul.

Asa s-a infiripat ideea unei afaceri in domeniul sticlei. A pornit incet-incet, cu oameni putini, iar ceea ce a inceput dintr-o intamplare a devenit in timp un business de succes.

”A mai venit cineva si m-a intrebat daca nu am si alt fel de geam, mai inflorat. Asa am inceput sa ma gandesc serios la varinta unei afaceri in acest domeniu, am mai cumparat doua tipuri de sticla si… de aici a inceput totul”.

Astazi, numele Matex Galati este sinonim cu stil si calitate care creeaza un sentiment de rafinament, nu doar in termeni de design, ci si de materiale, tehnici de productie si personal. Compania are 14 angajati si a incheiat 2016 cu vanzari de 1,2 milioane de lei.

Matex produce geam antiglont si geamuri antiefractie folosite in vitrajele de securitate pentru casele de schimb valutar, amanet, bijuterii, casierii etc, usi si balustrade din sticla, cabine de dus, copertine din sticla,  trepte, pardoseli, mobilier, vitrine, fatade, vitralii, geamuri decorative, sticla colorata, geamuri pentru seminee, geam termoizolant, geamuri pentru tablouri, oglinzi – ”oricat de mare ar fi provocarea, va asiguram ca ne ridicam la inaltimea exigentelor”.

Datorita tehnologiei folosite, Matex poate realiza operatiuni care pentru multi pot parea dificile: fusing, curbarea sticlei, lustruire, fasetare, slefuire dreapta sau in trei laturi, sablare profesionala, gravare, lipire cu solutii UV sau colorare. Cat priveste lucrarile artistice, vitraliile, picturile si gravurile, compania se bazeaza pe o echipa de designeri si artisti cu maini pricepute si idei indraznete.

”Ceea ce ne-a ajutat sa evoluam in acest business a fost, pe langa faptul ca am renuntat an de an la profit si am reinvestit cam tot ce a castigat, faptul ca permanent am inovat. Am cautat intodeauna nise cu putini competitori, fiind printre primii certificati in tara pe productia de geamuri antiglont”, explica Gigi Sechila.

Mai multe despre Matex