Actamedica Clinica Lotus Life – Un psihic sanatos conduce la un trup frumos…si sanatos

V-ati gandit vreodata ca medicina ar putea insemna mai mult decat a oferi pacientilor un consult si un tratament/pastile? Ca este dovedit stiintific de acum ca exista o legatura extrem de stransa intre trup si suflet? Intre starea de sanatate a sufletului si ce a trupului? Ei bine – Carmen Nicolau, medic specialist gastroenterolog cu competente in endoscopie digestiva si abdominala, nu numai ca a crezut, dar si-a si dedicat toata experienta si..de ce nu … si banii…pentru o investitie intr-o ALTFEL de medicina.

“Lucrez cu oamenii de cand ma stiu. Mi-a placut dintotdeauna acest domeniu, prima alegere fiind chiar Liceul Sanitar  – din Sibiu – unde am fost admisa in urma unui examen destul de riguros. La momentul acela era un liceu foarte cautat, cu o concurenta ridicata. Am urmat, cumva firesc dat fiind faptul ca deja ma hotarasem ca acesta va fi directia, Universitatea de Medicina din Targu Mures si, de atunci incoace a devenit DRUMUL firesc . Am incercat sa gasesc o cale si mai usoara de a ajunge la oameni, am cautat, am cercetat si am adus in Romania, si mai ales in zonele natale, si medicina alternativa. Este o provocare permanenta sa imbini medicina clasica cu cea complementara”, povesteste Carmen Nicolau, fondatoarea Clinicii Lotus Life din Targu Mures.

Ea povesteste ca a avut, inca de la inceput, confortul ca ideile ei sunt sustinute si de alti colegi de breasla, care au incurajat-o si au fost alaturi in toti acesti ani si ca, pana la urma, cum ii place sa puncteze, Centrul de Medicina Integrativa “Lotus life” este < fructificarea gandurilor unui grup de medici adunati in jurul unei idei: ” Am putea sa facem pentru pacientii nostri mai mult decat ne ofera medicina clasica?”>.

„Modelul care ne-a inspirat a fost doamna doctor Ana Bratu, personalitate medicala marcanta, cu activitate prolifica in cadrul medicinii alopate  – conducatorul Fundatiei de gastroenterologie si hepatologie -, care si-a completat studiile prin aprofundarea unor tehnici moderne ce apartin medicinii alternative: biorezonanta MORA. Ne-am spus mereu: daca exista precedent vom reusi si noi”, puncteaza tanara anteprenoare.

Initial activitatea s-a derulat intr-un spatiu modest unde au inceput activitatea un grup restrans de specialisti – in medicina interna, gastroenterologie si cardiologie, alaturi de specialisti din medicina alternativa – homeopati si reflexoterapeuti. Treptat insa, pe masura ce au inceput sa apara rezultatele si numarul de clienti a inceput sa creasca, s-a luat decizia  identificarii unei locatii mai generoase, dar si cea a diversificarii paletei de servicii. Erau anii 2010.

“Imi aduc aminte – prin 2011-2012 – ce <revolutie> am facut cu teleecografia. Era o premiera faptul ca puteam sa facem ecografii si bineinteles sa le interpretam, la distanta, cu ajutorul medicului de familie. Mai exact – pacientul mergea la propriul medic de familie caruia noi ii “imprumutam” ecograful si prin conexiuni tehnice cu noi, care vizualizam pe laptop, intreg procesul de ecografiere, puneam diagnostice, recomandari, etc.”, mai adauga ea.

Ca este pe drumul cel bun o confirma si planurile de viitor, mai exact implementarea unui proiect care va “combina cercetarea stiintifica riguroasa cu spiritul medicinii integrative”, incheie Carmen Nicolau.

Mai multe despre Lotus Life