DIATOURS SRL – Face curatenie de milioane, la propriu si la figurat

Ceea ce pentru unii este un chin sau o risipa de timp, pentru altii poate fi o idee de business extrem de profitabila. Asa am putea descrie profilul unei firme bistritene care scoate an de an profit din aspirat, dat cu mopul, sters geamuri, mai exact din servicii de curatenie – Diatours SRL. Si face curatenie atat de bine, incat a reusit sa reziste pe piata mai bine de 25 de ani, depasind granitele judetului.

Poate ca in anul 1992, cand decidea sa deschida o afacere de servicii de curatenie, nu erau multi cei din anturajul lui Vasile Onigas, fondatorul si administratorul firmei, care sa creada ca va scoate un ban din aceasta activitate. Nici nu e de mirare, avand in vedere ca la acea vreme, cererea de servicii de curatenie pentru locuinte era foarte mica, iar zona de business nu era atat de dezvoltata si companiile optau pentru angajarea unui numar de persoane care sa se ocupe de curatenie. Tocmai pentru ca Vasile Onigas a vazut potentialul intr-un domeniu ignorat de altii, Diatours a ajuns sa fie una dintre cele mai importante firme din judet.

“Pot spune ca am fost deschizatori de drum in acest domeniu, mai ales pe plan local, dar odata cu dezvoltarea economica, a crescut si cererea de servicii de curatenie. Ponderea cea mai mare au avut-o si o au comenzile venite din zona companiilor, dar si serviciile de curatenie la domiciliu au crescut semnificativ concomitent cu explozia sectorului imobiliar”, povesteste omul de afaceri.

Ca tip de afacere, o firma de curatenie se deschide relativ usor pentru ca nu necesita avize sau autorizatii speciale. Dificultatea apare atunci cand trebuie sa-i convingi pe oameni ca pot sa-ti lase casa in maini. Vasile Onigas a aplicat un principiu de bun simt „nicio reclama nu e mai buna ca munca bine facuta, e singurul mod prin care poti transforma o comanda ocazionala intr-un client permanent”. Si daca e sa ne luam dupa cifra de afaceri a companiei, care la sfarsitul anului 2016 depasea 5,4 milioane de lei, cu siguranta Diatours a lasat curat luna pe unde a trecut.

Firma omului de afaceri bistritean a ajuns de la 2-3 angajati la inceput, la peste 300 de salariati. Anual face curat pe zeci de mii de mp, in portofoliul sau regasindu-se companii nationale de transport, cladiri administrative si de birouri, sediile unor banci sau institutii publice din tara. “Pe langa serviciile de curatenie in orice tip de cladire, firma noastra asigura pentru clientii sai si servicii de dezinsectii, dezinfectie si deratizare, toate executate cu echipamente de ultima generatie”, spune administratorul Diatours SRL.

Nu numai portofoliu de clienti si contractele pe termen lung incheiate cu acestia sunt dovada seviciilor de calitate prestate de Diatours, ci si trendul ascendent al veniturilor din ultimii ani. Acestea au crescut in medie cu 1 milion de lei/an, incepand cu anul 2014.

Mai multe despre Diatours