MAROCO SYSTEMS – Afacerea in care siguranta e pe primul loc

De aproape un deceniu si jumatate Maroco Systems face peste 500 de clienti sa se simta in siguranta. Firma, cu sediul in Iasi, proiecteaza si instaleaza sisteme de securitate in toata tara. Proiectele realizate in anul 2016 i-au adus firmei din Iasi venituri de aproape 1,5 milioane de lei.

“Suntem o firma 100% romaneasca, care realizeaza proiecte integrate privind securitatea si supravegherea, de la proiectare, instalare, pana la asigurarea intretinerii echipamentelor. Iar pentru derularea acestei activitati detinem licenta de la Ministerul Administratiei si Internelor” spune actionarul majoritar, Cornelia Burlacu.

Vorbim, asadar, despre o firma care ofera sisteme si servicii de supraveghere video, antiefractie, impotriva incendiilor sau de acces (electrice, curenti slabi), condusa cu succes de o doamna …si daca va imaginati ca este de profesie inginer, it-st sau orice altceva intr-un domeniu tehnic, va inselati. Cornelia Burlacu este absolventa a Facultatii de Geografie si Geologie din Iasi, pasionata de ski si natura. Dar la fel ca in orice sport, drumetii sau ski, si in viata de zi cu zi sau in activitatea unei firme e nevoie de siguranta. Acesta a fost pariul Corneliei Burlacu.

De la infiintare pana in prezent, firma a trecut printr-un proces continuu de dezvoltare. Cea mai importanta resursa a companiei este cea umana. Cornelia a construit in timp o echipa calificata si autorizata pentru toate etapele desfasurarii lucrarilor. “Pe langa proiectare si instalare, firma asigura si asistenta tehnica: service, revizii generale, revizii periodice, reconfigurari sau orice alt suport au nevoie clientii nostri” spune ea.

Contributia celor 16 angajati este esentiala la succesul afacerii, acestia pot implementa un intreg sistem de alarmare impotriva efractiei, de la A la Z, relizeaza proiecte de supraveghere video, control acces, interfoane si videointerfoane.

Pe langa componenta de securitate, Maroco Systems  ofera o gama diversificata de servicii pentru prevenirea si reducerea impactului incendiilor: proiecteaza si monteaza instalatii de limitare si stingere a incendiilor, de alarmare, alertare si semnalizare a incendiilor. A treia componenta a business-ului este legata de electrice, mai exact de cele bazate pe curenti slabi. Si, aici, vorbim probabil de unele dintre cele mai cerute servicii: automatizari porti si bariere auto, retele de voce-date si CATV, control hotelier, sisteme de sonorizare si adresare publica sau iluminat arhitectural.

Clientii provin din cele mai variate domenii si locuri, “firma si-a marit portofoliul de clienti, onorand proiecte de incendiu, securitate sau curenti slabi, cu aplicare in zona industriala (hale, depozite, fabrici), comerciala (sedii, birouri, banci, restaurante, hoteluri) sau rezidentiala (case, vile, garaje, curti), atat din mediul privat, cat si de stat, in toata tara” precizeaza actionarul majoritar.

Dupa o perioada de declin, in perioada 2013- 2015, afacerea si-a revenit spectaculos. Atat persoanele fizice, cat si companiile par sa  fi inteles semnificatia vorbei paza buna trece primejdia rea si investesc in sistemele oferite de Maroco Systems.

Mai multe despte Maroco