IHUNT – A mizat pe piata telefoniei mobile si …se pare ca a castigat

Care ar fi legatura dintre un business pe piata de capital, o editura focusata pe legislatia rutiera si o afacere cu telefoane mobile? La prima vedere? Nu exista. Au insa ceva in comun: pe fondatorul lor – Cezar Stroe, un tanar antreprenor din Ploiesti care la doar 33 de ani si-a trecut deja in CV toate cele trei experiente.

“Curaj, nebunie, dorinta de evoluare? Nu stiu sa definesc exact ce ma caracterizeaza, dar pot spune ca nu am aversiune la risc. Cum simt ca exista potential intr-un domeniu incerc. Primii aproximativ 10 ani  – cam pana la 27-28 de ani – am cochetat cu piata de capital. Am fost initial broker, angajat, dupa care mi-am deschis propriile agentii de brokeraj. Era palpitant, era o nebunie la vremea aceea, se si pierdea, dar..am si castigat okJ. Apoi, impreuna cu un prieten am lansat Editura Radulescu, focusata pe legislatie rutiera si timp de aproape 3 ani m-am ocupat exclusiv de aceasta afacere”, povesteste Cezar Stroe, aflat acum in plina ascensiune cu cea mai recenta provocare – iHunt.

El spune ca iHunt Technology a fost infiintata in 2015 si este importator direct de telefoane mobile si accesorii din China, comercializand atat smartphone-uri performante, cat si telefoane proiectate pentru a rezista la situatii deosebite de utilizare (medii dificile de lucru, sporturi extreme, vanatoare, ateliere auto).

„Ideea mi-a venit cand am realizat ca nisa telefoniei mobile are un potential foarte ridicat in Romania. Avem contacte cu fabrici producatoare din China, care sunt furnizori si pentru marii producatori la nivel mondial. Am crescut pas cu pas, cu multa munca dar cu un avant serios. In prezent, comercializam marca proprie de smartphone, iHunt, dar si marci ale altor producatori chinezi  – Blackview, Bluboo, Cubot, Doogee, HomTom, LeEco / LeTv, Oukitel, UMI, Ulefone, fiind distribuitor autorizat pentru acestia pe piata din Romania”, adauga tanarul antreprenor.

Vazut din afara, businessul a fost gandit fara discutie sa acopere toate nevoile consumatorilor, compania oferind si accesorii pentru telefoane, dar si service gratuit pentru telefoanele vandute si o garantie de 24 luni pentru produse. Mai mult, a fost dezvoltat si un blog si un sistem de tip messenger pentru consultanta.

Desi iHunt este un jucator de talie mica pe piata telefoanelor mobile, s-a pozitionat pe o nisa a acestei piete, formata din telefoane cu preturi accesibile, de calitate similara insa celor produse de companiile consacrate, provenind de la branduri „exotice” de pe piata din China, cum ar fi LeEco, Elephone, Oukitel, Bluboo sau Umi.

Produsele iHunt sunt distribuite, deocamdata, numai in Romania, in principal prin intermediul comertului online (Emag, site propriu sau alte site-uri IT specializate), dar si in cadrul retelei de hipermarketuri Carrefour.

“Am inceput cu 2 angajati, dar pe masura ce ne-am dezvoltat am ajuns in prezent la aproape 25. Nu ne vom opri aici sigur, mai ales ca dorim sa ne extindem, Daca as gasi un investitor as fi dispus sa vand un pachet de actiuni, pentru ca este loc de investitie in acesta afacere. Tinta este sa ajungem in portofoliile marilor operatori – Vodafone, Orange, RDS-RCS”, conchide Cezar Stroe.

Mai multe despre iHunt