FLY MUSIC…sau cum poti respira doar muzica

Alexander, Antoine Courtois, Besson, Buffet Crampon, Flame, Getzen, Keilwerth, Manuel Rodriguez, Milton, P. Mauriat, Parrot. Aveti impresia ca este o greseala de tipar si aceasta insiruire de substantive proprii este in afara oricarui context? Ei bine…nu este. Sunt doar cateva dintre marcile de instrumente muzicale pe care a mizat familia Fodor, Florin si Liliana, din comuna Bosanci, judetul Suceava, cand a decis, in 2006 sa ia calea antreprenoriatului si sa dezvolte un business pe aceasta nisa.

“Pasiunea pentru muzica. Acesta ar fi un raspuns, simplu, rapid si la obiect pentru intrebarea de unde ne-a venit ideea. Ne-am dorit de la inceput sa facem mai mult decat un magazin simplu de muzica. Asa am ajuns in prezent sa avem o oferta foarte variata de instrumente muzicale, atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti, precum si servicii de consultanta pentru a face cea mai avantajoasa alegere”, povesteste Florin Fodor, aducandu-si aminte de inceputurile Fly Music, un business dedicat in totalitate industriei muzicale.

Portofoliul de produse este extrem de variat si, pentru cine este in afara domeniului, pe alocuri, incitant: de la chitare pe mana stanga, efecte de chitara, corzi chitare, mandoline pana la sisteme de sunet, boxe active, boxe pasive, subwoofere, mixere amplificate sau instrumente de suflat, tobe si percutie, microfoane, cabluri si mufe sau sisteme de lumini.

“In toti acesti ani am evoluat pas cu pas, am tinut cont de cerere, de nevoile clientilor si am incercat sa fim <in piata> permanent. Calitatea si profesionalismul clientilor nostri ne-au obligat in timp sa mentinem anumite standarde si, putem spune cu mandrie si modestie, ca in acest moment suntem unul dintre liderii pietei de vanzari si distributie a instrumentelor muzicale din Romania, destinate atat profesionistilor din domeniu, cat si pasionatilor de muzica in general”, adauga si Liliana Fodor.

In prezent, Fly Music este distribuitor autorizat al marcilor Alexander, Antoine Courtois, Besson, Buffet Crampon, Montarbo, Se Electronics, Beyerdynamic, Flame, Getzen, Keilwerth, Manuel Rodriguez, Milton, P. Mauriat, Parrot, Rovner, Schreiber, Selmer, Stentor, Mapex, Jupiter, Chauvet, TAF, Superlux, Alhambra, York, dar si dealer autorizat pentru Yamaha, Roland, Shure, Dynacord, Electro-Voice etc.

“Ne-am construit strategia de vanzari pas cu pas. Am preferat sa crestem organic, sa ne focusam pe optimizarea cheltuielilor si sa ne intindem atat cat putem. Un exemplu simplu este faptul ca am decis sa nu ne hazardam cu reteaua de magazine si practic distribuim la nivel national doar prin cateva magazine deschise in Suceava-Bosanci, Botosani, Iasi, Piatra Neamt, Sibiu, Satu Mare si Timisoara. Am investit destul de mult si in platforma online care este gandita ca un boutique de servicii – de la vanzari online, la consultanta in timp real …si pana la service si livrari gratuite. Avem aproape 50 de angajati, unii dintre ei cu experienta recunoscuta in aceasta industrie. Te simti foarte confortabil cand suni sa cumperi tobe si ai consilier dedicat pe acest segment, care stie exact ce sa iti recomande”, adauga Florin Fodor.

Ca fac bine ce fac o confirma si cifra de afaceri, vanzarile atingand aproape 6,5 milioane de euro.

Proprietarii Fly Music au planuri ambitioase – intentionand sa se extinda la extern si tatonand deocamdata piata din Ungaria – desi spun usor tristi ca ”din pacate, piata din Romania ramane inca limitata, deoarece copiii nu mai studiaza in scoala muzica si nici nu prea sunt incurajati sa-si dezvolte un hobby”.

Mai multe despre Fly Music