GREEN YOUR LIFE – drumul extrem de scurt pana la un aprozar

Intr-o lume care parca a prins viteza, alimentatia corecta si un stil de viata sanatos si echilibrat sunt din ce in ce mai greu de obtinut, mai ales ca mancarurile de tip fast food sunt atat de accesibile si presupun o decizie usoara si rapida, iar obiceiurile alimentare sanatoase presupun ambitie si determinare.

O propunere sanatoasa ne face o antreprenoare din Bucuresti care a transformat camara bunicii intr-un magazin online care comercializeaza ingrediente si preparate diverse si proaspete, culese direct din ferma proprie, dar si produse bio, ecologice sau fara gluten si alte categorii de alimente de baza, cat mai putin procesate.

Eva-Cristina Catalin este fondatoarea Green Your Life, o companie romaneasca online care promoveaza o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos.

“Faptul ca interesul pentru nutritie a devenit evident incet-incet si pentru romani, chiar daca doar declarativ la uniiJ, m-a determinat sa cred in aceasta afacere. Apoi, faptul ca suntem din ce in ce mai ocupati, alergam, trafic nebun, am gandit ca putem sa propunem clientilor nostri sa inlocuiasca drumul la magazinele conventionale cum ar fi supermarketurile si hipermarketurile cu drumul pavat cu doar cateva click-uri, mai simplu si fara cozi la casa de marcat – camara online:) ”, povesteste Eva Catalin.

“De ce te-ar tenta sa iti faci saptamanal/lunar cumparaturile pentru camara ta de la Green Your Life? O viata foarte plina cu un program incarcat te poate indrepta foarte usor catre niste obiceiuri culinare nu tocmai sanatoase. Special pentru camara ta, Green Your Life selecteaza, testeaza si recomanda produsele, oferindu-ti calitatea si varietatea necesara pentru a te scuti de drumul saptamanal/ lunar in supermarketuri”, adauga proprietara Green Your Life.

De la produse leguminoase, seminte, nuci si miere, pana la uleiuri, muraturi, oua sau carne de la pasari crescute la ferma. Pe scurt, magazinul online reprezinta camara de unde mama sau bunica scoteau tot ce le era necesar pentru a gati o mancare/hrana gustoasa “ca la mama acasa”, cu o abordare moderna si care se adreseaza tuturor celor interesati de un stil de viata echilibrat.

Cum s-a nascut aceasta idee care s-a materializat intr-o afacere de succes?

Interesul pentru sanatate, arta, solutii naturiste si un stil de viata echilibrat a existat mereu. Ultima activitate a antreprenoarei se intinde pe parcusul a 10 ani in industria bancara.

In 2012 a infiintat mica afacere cu numele Green Your Life, iar pana in 2016 deja a reusit sa ajunga la o cifra de afaceri de aproximativ 150.000 RON pe an, dovada ca daruirea si pasiunea cu care a pornit la drum aceasta afacere a dat roade.

Green Your Life se bucura de clienti multumiti, parteneri de nadejde si se mandreste cu faptul ca este “singurul magazin online cu productie proprie de legume de sezon si produse de bacanie romanesti atent selectate”. De asemenea, produsele cultivate pe pamantul fermei (colaboratori directi si exclusivi Green Your Life), nu sunt stropite cu ierbicide sau alte substante daunatoare pentru organismul uman, iar curatarea de buruieni este facuta atat manual, cat si folosind substante acceptate spre folosire in acest scop in normele de bioconversie. Mai mult, produsele sunt culese chiar in ziua livrarii.

„Secretul succesului cred ca sta de fapt in pasiunea mea/a noastra pentru un stil de viata cat mai sanatos, mai aproape de natura, de oameni simpli si de un mediu curat, precum si credinta ca indiferent de ocupatie si de timpul pe care il avem la dispozitie, putem sa ne facem intotdeauna timp pentru micile lucruri care conteaza cu adevarat. Totul tine de vointa”, spune Eva Catalin.

Ca strategia si planurile de afaceri au fost gandite corect o arata cifrele: compania si-a incheiat activitatea cu profit inca din primul an de functionare si o face si in continuare; Green Your Life genereaza venituri constante ce asigura din 2012 cheltuielile implicite, buna functionare, precum si asigurarea unui salariu mediu peste nivelul actual de salarizare.

Mai multe despre Green Your Life