Contakt – Furnizorul preferat al telefonului mobil

Dintr-un lux de invidiat, telefonia mobila s-a transformat in cea mai folosita metoda de comunicare din Romania, la jumatatea lui 2017 fiind inregistrate peste 22 de milioane de cartele active (abonamente si cartele preplatite). Aceasta crestere a creat un context benefic pentru business-ul de accesorii, pentru ca, nu-i asa, mai toata lumea vrea sa-si protejeze sau sa-si personalizeze telefonul sau are nevoie de un incarcator ori o baterie externa. Jucatorii din domeniu estimeaza de altfel ca fiecare telefon cumparat genereaza achizitia a cel putin doua accesorii, preferintele romanilor indreptandu-se in primul rand catre carcase, huse si folii de protectie.

Printre cei care au vazut domeniul GSM ca pe unul de perspectiva se numara Cosmin Preda si Darius Petric, doi timisoreni care au anticipat si exploatat oportunitatile boom-ului pietei de telefonie mobila. Cei doi au tot cochetat cu antreprenoriatul in domeniul accesoriilor GSM inca de prin anii 2000, dar, cum, vorba inteleptilor, lucrurile se intampla la timpul lor, consacrarea pe piata a inceput prin 2010 cu brandul Contakt.

”Contakt este astazi un grup de companii care activeaza in domeniul GSM – suntem importatori de accesorii si distribuitori pentru firme de renume din aceasta piata – cu cea mai mare ascensiune in ultimii ani de pe piata de profil din zona de vest. Dinamica sectorului in care activam ne-a obligat sa fim proactivi si multidimensionali, iar acest lucru ne-a propulsat rapid in topul firmelor de acest profil din tara”, spun oficialii companiei.

Dinamica accelerata a pietei nu i-a luat asadar prin suprindere si, pas cu pas, in opt ani, cei doi au dezvoltat Contackt de la o companie, la un grup de firme ce inglobeaza cinci entitati – Hard Contakt, Contakt Express Logistik, Brand CTK, Skand CTK, Hard Grup Industri – un grup ce inregistra, la finele lui 2017, afaceri de peste 60 de milioane de lei. Ce-i drept, din 2015, la aceasta evolutie a pus umarul un al treilea asociat, Marcel Ioftor, care si-a pus experienta din vanzari in slujba dezvoltarii departamentului de vanzari si de marketing al grupului.

Asadar, daca in 2010 compania vindea accesorii GSM doar Timisoara, astazi comercializeaza produse la nivel national atat en-gros, cat si en-detail. Pentru segmentul din urma, Contakt are deschise peste 130 de magazine sau standuri in incinta mallurilor si a supermarketurilor Auchan, Cora, Carrefour si Winmark din tara (cu siguranta aveti in ochi insulele din galeriile comerciale) prin intermediul carora comercializeaza huse pentru telefon si tableta, incarcatoare, cabluri de date, baterii externe, suporturi auto pentru telefon, casti bluetooth, casti audio sau folii de protectie.

”Respectul fata de munca si fata de partenerii nostri, devotamentul si seriozitatea sunt principalele elemente care ne-au permis sa crestem brandul Contakt de la an la an atat ca notorietate, cat si ca cifra de afaceri. Ca dovada, Contakt a devenit o rampa de lansare si un partener de incredere pentru marci de notorietate mondiala”, explica antreprenorii.

Si pentru ca, asa cum spuneau, dinamica pietei i-a obligat sa fie proactivi, grupul nu s-a limitat doar la comercializarea unor marci consacrate, ci a finalizat in 2017 dezvoltarea brandului propriu denumit „Ishield” – un brand dedicat accesoriilor pentru protectia telefoanelor mobile (huse si folii de protectie), care este promovat in toate magazinele/insulele detinute de grup.

Privind evolutia de pana acum, dar si estimarile pentru piata pe care activeaza – care anunta ca mai este mult loc de crestere – nu este nicio indoiala ca drumul companiei in viitor nu poate avea decat o singura directie: spre dezvoltarea business-ului.

”Ne adaptam mereu la cerintele unei piete in continua diversificare si continuam an de an procesul de diversificare a gamei de produse. Am fost mereu inaintea trendului si suntem convinsi ca vom perpetua acest lucru si in viitor”, mai spun antreprenorii.