Lumitech – maestri in inovatie tehnologica

Inovatie, impact, profesionalism, la care adaugam 16 ani de expertiza unica in productia de senzori, cablaje si componente electronice si locul 1 in Top Afaceri Romania 2018 si in Top Profit Romania 2018, judetul Brasov. Este formula ideala a unui lider de piata care ofera o noua definitie performantei. Lumitech este transpunerea in munca a pasiunii si a eforturilor depuse de brasoveanul Alin Muresan, impreuna cu cei 130 de angajati ai sai.

„Ma regasesc foarte mult in ceea ce fac zilnic si ceea ce ma bucura cel mai tare este ca rezultatele vin rapid, ca un fel de gratificare. In prezent compania dispune de mai bine de 150 de tipuri de componente electrice si o cifra de afaceri aflata intr-un continuu trend ascendent, ajungand in prezent la aproape 11 milioane de lei”, spune Alin Muresan, general manager la SC Lumitech SRL din decembrie 2007.

Managerul este o persoana foarte conectata la mediul inconjurator: “Doresc sa ma dezvolt continuu, sa nu treaca o zi in care sa nu bifez ceva nou. Si am reusit sa imprim aceasta tendinta si afacerii care a marcat o dezvoltare extrem de rapida intr-un domeniu de inalta tehnologie. La inceput, in 2003, Lumitech a pornit cu 5 angajati care produceau doar 4 tipuri de comutatoare electrice destinate industriei auto si electrotehnice. Intre timp am ajuns si eu in companie, doar in vizita. M-a fascinat ideea, potentialul si colectivul si asa am ajuns sa fiu manager general din 2007. Imaginati-va ca in 2018 s-a ajuns la un numar de 130 de angajati ce produc peste 150 de tipuri de componente electronice, ceea ce este un aspect demn de luat in considerare.”

Activitatea se desfasoara in Brasov, pe strada Grigore Ureche nr.16, intr-o hala de productie care dispune de toate utilitatile necesare punerii in functiune si utilizarii in parametrii optimi a echipamentelor.

“Momentan, ducem o politica de consolidare a pozitiei pe piata, lucru care nu este usor deloc, insa atunci cand exista determinare, nimic nu este imposibil. Astfel, produsele noastre sunt de calitate premium si mizam pe importanta diversificariilor. De aici si necesitatea implementarii sistemului de management ISO 9001:2015 care a determinat compania sa fie competitiva, cu potential de acoperire a necesitatilor in continua crestere pe piata de profil”, povesteste Alin Muresan.

Avantul sau a reprezentat motorul principal care a condus compania sa se deschida pietei externe, in prezent produsele fiind destinate in proportie de 99% exteriorului. Astfel, acestea pot fi gasite peste tot in Europa si sunt foarte apreciate in special in Orient si Africa.

Din dorinta de a satisface necesitatile clientilor, se observa o tendinta de selectare a furnizorilor in functie de criteriul calitatii, astfel incat sa se poata contura relatii de afaceri deschise si cu avantaje reciproce.

Numele lor au rezonanta internationala in domeniul carcaselor, stecherelor si cablurilor, fiind in proportie de 95% din Germania si Austria, si producand in special pentru marile firme din industria producatoare de utilaje agricole, industria alimentara sau producatoare de medicamente: Heinzelmann Kunstsofftechnik GmbH, Comus Technology BVBA, Coroplast Polska Sp.zo.oSp.K; TE Connectivity Germany GmbH-LADD Distribution; Rosenberger Hochfrequenztechnik GmbH.

“Incurajam comunicarea, concurenta loiala si spiritul de echipa. Punem un accent deosebit pe pregatirea propriilor angajati pentru a se perfectiona si a deveni cei mai buni din domeniu. De aceea, feedbackul din partea clientilor nostri ne este intotdeauna foarte folositor pentru a sti ce anume trebuie perfectionat. De exemplu, de curand, a aparut posibilitatea de a valorifica noi oportunitati datorate cererilor suplimentare din partea grupului Ciclosport si Elobau pentru diferite componente electrice pentru biciclete si accesorii, dar si senzori cu diferite stekere”.

“Ne focusam pe client intotdeauna si cautam sa il surprindem cu punctualitatea cu care intocmim produsele conform planurilor si schitelor primite de la el. Tocmai de aceea una dintre prioritatile noastre este reprezentata de cresterea portofoliului de clienti si promovarea produselor noastre la targuri internationale, tocmai pentru a accesa noi piete. In prezent derulam contracte de durata cu firme cu rezonanta precum Elobau GmbH & Co. KG; MAGNET-SCHULTZ GmbH CO.KG; ETE EMINI GmbH. Cu BOSCH de exemplu lucram de mai bine de 5 ani si mai avem contracte pe inca 5 ani”.

Lumitech este simbolul companiilor aflate in continua ascensiune pe piata din domeniu, atat interna cat si externa, lucru datorat in mare masura managementului, dar imposibil de imaginat fara fiecare angajat in parte, care monteaza cele mai mici piese.

Mai multe despre Lumitech