Agrosem – afacerea scut impotriva daunatorilor

Daca v-ati gandit vreodata sa cultivati in propria curte legume sau fructe, pe langa achizitionarea de seminte si pregatirea terenului, un aspect foarte important este protectia impotriva daunatorilor. Agrosem va vine in ajutor in astfel de situatii cu produsele sale marca TOXIRAT® care sunt gandite special pentru combaterea daunatorilor avand efecte optime si remanente. Astfel, daunatorii din jurul casei, din depozite, magazine sau spatii comerciale nu va vor mai da tarcoale de indata ce vor simti pericolul.

Businessul producerii de substante impotriva daunatorilor este unul destul de rar intalnit pe meleagurile noastre si nu sunt multi cei care se incumeta in acest domeniu desi este unul cu o cerere ridicata. Societatea din Buzau este o afacere de familie, in care tatal si fiul imbina daruirea cu munca.

Fondatorul si asociatul unic, Toma Zahiu, un personaj cu expertiza de peste 20 de ani in domeniul produselor fito-sanitare, a inceput businessul constient de impactul produselor sale in agricultura.

“Am inceput afacerea in 2013 dupa ce am deprins din celelalte locuri de munca pasii exacti pe care trebuie sa ii urmez in domeniul in care trebuie sa prezinti niste produse eficiente ca sa reusesti. Tin minte ca eram copil si bunicii mei aveau mereu probleme cu sobolanii. Acestia veneau mereu in vizita pe la noi si devastau debaraua, dar bunica le venea de hac cu tot felul de trucuri care chiar functionau. Ca sa spun drept, daunatorii de tot felul au reprezentat permanent o problema la tara si au dat batai de cap, nu doar din cauza stricaciunilor pe care le provocau dar si din cauza bolilor pe care le purtau cu ei. Asadar, in timp ce asteptam sa inregistrez compania in Registrul Comertului, mi-a venit in minte aceasta experienta – eu nu trebuia decat sa produc niste produse asemanatoare trucurilor bunicii care chiar sa functioneze”, povesteste antreprenorul.

Avand setat un obiectiv, in calitate de producator nu putea fi impiedicat sa reuseasca pe o piata unde majoritatea competitorilor importa. Agrosem Zahiu este o mica societate care a crescut foarte mult in ultima perioada. Daca in 2016 reusea sa obtina o cifra de afaceri de putin peste 500.000 de lei, anul trecut a inregistrat o cifra de aproape un million de lei si o cota de piata de 0.003% conform Romanian Companies.

Prin faptul ca are exclusivitate in partea de sud-est a tarii, ca unic producator de raticide si moluscocide, societatea are un avantaj competitiv substantial intrucat se deosebeste de firmele concurente importatoare pentru ca poate regla preturile in avantajul sau.

Un alt atuu pe care il are compania este derularea activitatii sub patronajul unui holder cu o experienta de mai bine de 25 de ani in domeniu, concernul multinational Agrochem. Asadar, prin achizitionarea de pesticide marca TOXIRAT®, cumparatorii vor obtine calitate superioara la preturi mult mai mici decat nivelul pietii.

Si cum ar fi putut reusi Toma Zahiu de unul singur daca nu ar fi avut un sprijin pe care sa se bazeze in persoana fiului sau? “Tot ce pot spune este ca fiul meu reprezinta un real ajutor. Este un tanar energic, entuziast, plin de idei novatoare – reteta perfecta pentru cineva care trebuie sa preia afacerea la un moment dat. Si sunt mandru de el pentru ca il vad zilnic cat suflet pune”. Absolvent al Liceului Sanitar din Bucuresti si al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Danut Zahiu este inginer agronom si mai mult decat atat este zilnic plin de energie.

“Consider ca viata de familie joaca un rol important in crearea unui echilibru care se reflecta si in viata profesionala. Eu sunt un om fericit, am o sotie minunata, Claudia si doua fete superbe. Claudia ma sprijina tot timpul, ea fiind si foarte calma dat fiind si profesia ei de cadru didactic la Liceul Pedagogic <Spiru Haret> din Buzau. Chiar ma consider un om implinit si poate de aici entuziasmul meu de a nu spune niciodata nu provocarilor”, spune tanarul inginer.

Inca de la infiintare, conducerea societatii a fost permanent preocupata de largirea portofoliului de clienti si de promovarea produselor la nivel national si international. In acest sens, compania si-a facut simtita prezenta la targuri de profil, precum INDAGRA.

 “Momentan dispunem de trei puncte de desfacere in care, pe langa produsele anti-daunatori, mai comercializam si alte produse fito-farmaceutice. Intentionam sa ne extindem gama de produse de pesticide, fungicide si ingrasaminte foliare. Speram ca in curand sa avem fondurile necesare pentru achizitionarea unei linii complete de productie de raticide sub forma de pasta, formata dintr-un mixer industrial si o masina de dozat si ambalat, mai ales ca exista niste discutii incipiente cu unul din clientii nostri principali, Vetro Solutions Tecuci in aceasta directie”, a declarat Danut Zahiu, dornic sa duca afacerea pornita de tatal sau la un alt nivel.

http://agrosemzahiu.ro/