EximBank finanteaza Posta Romana cu 30 de milioane de lei

Bucuresti, 15 ianuarie 2018 – EximBank va asigura necesarul de finantare pentru derularea activitatii curente a Companiei Nationale Posta Romana, cel mai mare operator de servicii postale, in urma castigarii licitatiei organizata de societate, la finele anului trecut, pentru contractarea unui imprumut in valoare de 30 de milioane de lei, pe o perioada de 24 de luni.

”Prin incheierea acestui parteneriat intre EximBank si Compania Nationala Posta Romana, o societate strategica curtata, de obicei, de marile banci de pe piata, continuam sa ne consolidam pozitia pe piata de corporate banking, oferind produse si servicii care nu numai ca sunt la un standard inalt de calitate, dar sunt si competitive din punctul de vedere al costurilor. EximBank are, asadar, capacitatea de a deveni partenerul financiar preferat al mediului de afaceri, fiind complet pregatita sa propuna solutii financiare complexe si atractive pentru absolut toate companiile romanesti, pe care le asteptam sa ne abordeze cu mai multa incredere”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Directorul General al Postei Romane, Elena Petrascu este de parere ca, inclusiv prin continuarea parteneriatului cu EximBank, compania genereaza capital de incredere si demonstreaza totodata ca are resursele necesare sa se inscrie in liniile strategice pe care si le-a asumat.

“Suntem deja la al treilea acord semnat, in ultimii ani, intre Posta Romana si EximBank, ceea ce transforma acest parteneriat intr-o traditie bazata pe incredere reciproca si respect. Planul nostru de investitii si revitalizare a companiei este in siguranta. Cu ajutorul unor produse si servicii bancare de calitate, atat noi, cat si partenerii nostri, putem fi siguri ca avem resursele necesare pentru dezvoltare. Posta Romana are nevoie de capital financiar dar, in acelasi timp, de un capital de incredere, pe care ma bucur, de fiecare data, cand il gasesc investit de la partenerii nostri si, mai ales, de la clienti, a declarat Elena Petrascu, Director General al Postei Romane.

Acesta este cel de-al treilea acord pe care operatorul national de servicii postale il incheie cu EximBank dupa ce, in 2013, banca a acordat un credit in valoare de 100 de milioane de lei pentru acoperirea partiala a sumelor restante din activitatea de colectare de numerar, iar in 2016 banca a castigat licitatia organizata de Compania Nationala Posta Romana pentru acordarea unui credit in valoare de 60 de milioane de lei.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica activ, de 25 de ani, in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare care deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.

Despre Compania Nationala Posta Romana

Posta Romana este o companie nationala infiintata conform Legii 31/1990, si nu o institutie publica. Ea functioneaza pe gestiune economica, ceea ce inseamna ca isi formeaza singura veniturile din contracte comerciale si, prin urmare, se autofinanteaza. Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.

Pentru detalii:                                Claudia Bibire                                  massmedia@posta-romana.ro

                                                          021 200 92 78                                    www.posta-romana.ro