EximBank garanteaza un credit de 20 mil lei acordat de CEC Bank pentru Delta Aluminiu

Bucuresti, 03.11.2021 – Producatorul local de profile industriale si sisteme din aluminiu, Delta Aluminiu din Slatina, a beneficiat de o finantare in valoare de 20 de milioane de lei,  pentru activitatea curenta, acordata de CEC Bank, cu garantie EximBank,  in cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19.

“Delta Aluminiu este o afacere locala care a crescut de la zero pe piata din Romania, ajungand al doilea cel mai mare producator de profile de aluminiu din tara. Produsele noastre,  exportate cu precadere in Olanda, Germania, Canada, Mare Britanie si Polonia  – acopera kilometri  cu sere si panouri fotovoltaice, hale industriale si birouri. Am dezvoltat o fabrica moderna in Slatina, cu dotari de ultima ora si avem un impact important in economia locala, cu peste 350 de angajati. CEC Bank ne este alaturi de multi ani, fiind si partenerul care ne-a ajutat sa finantam investitiile de extindere si modernizare a fabricii, in 2014”, a declarat Serhan Umut Yazici, CEO in cadrul Delta Aluminiu.

Sectorul materialelor de constructii se afla in prezent intr-o perioada de expansiune, in contextul in care, potrivit datelor INS, in primele opt luni din 2021, volumul lucrarilor de constructii rezidentiale a crescut cu 20% fata de perioada similara a anului trecut.

Fondata in 2006 de patru tineri antreprenori, Delta Aluminiu SRL este unul dintre cei mai mari  producatori locali de profile din aluminiu, utilizate in toate industriile unde se preteaza folosirea  aluminiului (cel mai versatil metal existent): agricultura (sere si irigatii), industria de energie verde (panouri solare), constructii, aer conditionat si iluminat stradal, birouri si hale industriale, medicina (scaune si paturi, elemente ajutatoare pentru persoanele cu handicap), mobilier de interior si exterior. Compania are o capacitate de productie de 20.000 de tone pe an, operand o fabrica de profil in Slatina, cu peste 350 de angajati. Anul trecut, producatorul a avut o cifra de afaceri neta de 144,5 milioane lei si profit net de 3,85 milioane de lei.

Pe langa piata interna, 85% din productia companiei este exportata, ajungand in tari precum Germania, Olanda, Canada, Belgia, Polonia si Marea Britanie.

 

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie din Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de peste 44,4 miliarde lei, la sfarsitul lunii iunie 2021. CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca si ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking si magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse si servicii bancare 100% online. Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de aproape 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul Programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, lansat in contextul pandemiei COVID -19, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank in cadrul mandatului acordat de statul roman. Astfel, societatile comerciale pot accesa credite de investitii si credite pentru capital de lucru la rate de dobanda subventionata precum si garantii de stat care acopera necesarul de garantare pana la 90% pentru credite noi sau deja acordate de bancile comerciale pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente a companiilor beneficiare. Pentru detalii: www.eximbank.ro