EximBank, principalul partener financiar al Maschio-Gas­pardo Romania

București, 18 octombrie 2017 – EximBank a devenit principalul partener financiar pentru producatorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo Romania, cele doua parti incheind un acord financiar in valoare de aproape 14 milioane de euro destinat atat derularii activitatii curente, cat si continuarii investitiilor societatii pentru atingerea obiectivelor sale de business.

Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank, si Mirco Maschio, presedintele Grupului Maschio-Gas­pardo

”Agricultura romaneasca dispune de un potential imens de dezvoltare insa, pentru exploatarea acestuia si cresterea competitivitatii in domeniu, sunt necesare investitii care sa imbunatateasca performantele, sa revitalizeze zonele rurale si sa creeze locuri de munca. In conditiile in care producatorii de masini si utilaje agricole se pozitioneaza ca vectori ai evolutiei sectorului agricol, aducand o abordare moderna a managementului proceselor agricole, ne bucura faptul ca, incheind acest acord de finantare, EximBank poate sustine imbunatatirea performantei exploatatiilor agricole si modernizarea agribusiness-ului romanesc. Avem experienta in gestionarea unor parteneriate de succes in domeniul agricol, ceea ce reprezinta un indicator clar al capacitatii noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii la un nivel competitiv de pret, atractive pentru companiile aflate in cautarea unor solutii de dezvoltare a afacerilor”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Producatorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo Romania, parte a grupului italian Maschio Gaspardo, lider la nivel mondial in productia de echipamente agricole pentru cultivat, semanat/plantat, recoltat si protecta culturilor, detine o fabrica in localitatea ara­deana Chisineu-Cris, la 43 de kilometri de municipiul Arad, unde produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinti si prese de balotat). Pe langa utilajele fabricate la Chisineu-Cris, Maschio-Gaspardo distribuie in Romania, prin intermediul dealerilor, utilajele fabricate in celelalte puncte de productie ale grupului italian. Clientii companiei sunt fermierii mari, care cumpara utilaje pentru a lucra suprafete extinse de teren, dar si fermierii mici si mijlocii.

”Am ales Romania ca locatie pentru operatiunile noastre pentru ca ne ofera un acces facil catre pietele cheie din Europa Centrala si de Est si suntem decisi sa continuam investitiile aici pentru a ne consolida pozitia de top pe piata pe care activam. In prezent avem in derulare un proiect de investitii in valoare de circa 10 milioane de euro pentru extinderea fabricii de la Chisineu-Cris cu o noua hala de productie de peste 8.600 mp si echiparea acesteia cu utilajele si echipamentele specifice pentru productia si asamblarea utilajelor agricole si suntem incantati ca am reusit sa gasim in EximBank un partener care sa ne sustina in  demersul nostru de dezvoltare”, a spus Mirco Maschio, presedintele Grupului Maschio-Gas­pardo.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.

Despre Maschio-Gas­pardo

Maschio-Gas­pardo Romania este parte a grupului Maschio-Gaspardo, infiintat la Campodarsego, Italia, in anul 1964 de fratii Egidio si Giorgio Maschio. Avand familia Maschio ca actionar majoritar, cu 86% din capitalul social (restul de 14% din actiuni fiind detinute de Friulia Finanziaria FVG), grupul are in prezent peste 1.800 de angajati in toata lumea, 6 site-uri de productie, dintre care 3 in afara Italiei – China, India si Romania, si 12 sucursale comerciale (Franta, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, China, India, Romania). Cu o cifra de afaceri de aproximativ 300 de milioane de euro, din care 80% se exporta in 100 de tari ale lumii, grupul este pe primul loc in Italia si printre primii producatori din lume in sectorul echipamentelor agricole. In Romania, grupul este prezent din 2003, in fabrica de la Chisineu-Cris lucrand in prezent aproape 450 de angajati. Maschio-Gas­pardo Romania inregistra la finele anului trecut o cifra de afaceri de 163 de milioane de lei, mai mult cu 47% fata de anul anterior si dublu fata de 2011.

Pentru detalii: www.maschio.com