EximBank si Prutul SA, acord financiar de 46,5 milioane de lei

Bucuresti, 5 septembrie 2016 – EximBank a acordat societatii Prutul SA din Galati, companie cu capital integral romanesc care ocupa o pozitie de top pe piata producatorilor de ulei vegetal din Romania si in industria de agribusiness, un plafon multiprodus in valoare totala de 46,5 milioane de lei, destinat finantarii activitatii de trading cu cereale.

Plafonul include o linie de credit in valoare de 40 de milioane de lei pentru asigurarea capitalului circulant in activitatea de trading cu cereale si o linie de trezorerie pentru tranzactii forward de 6,5 milioane de lei care sa asigure companiei protectie impotriva riscului valutar aferent activitatii de export.

”Sustinerea proiectelor din agribusiness ramane o prioritate pentru noi, mai ales ca vorbim despre un domeniu care inca ofera oportunitati pentru dezvoltarea de afaceri solide, asa cum este cazul companiei Prutul, una dintre putinele business-uri antreprenoriale romanesti care se pozitioneaza ca un jucator de top pe acest segment. Avem experienta multor parteneriate de succes pe acest segment, ceea ce reprezinta un indicator clar al capacitatii noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii la un nivel competitiv de pret, atractive pentru companiile aflate in cautarea unor solutii de dezvoltare a afacerilor”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

”Prutul, prin ample programe de investitii,  s-a dezvoltat constant in ultimii ani. Astfel, in acest moment,  avem  un  model de business integrat, adaptat nevoilor de piata si indreptat catre sustinerea agriculturii moderne si profitabile prin suportul pe care il acordam producatorilor agricoli din momentul infiintarii pana la valorificarea  culturilor agricole. Parteneriatul cu EximBank ne  ajuta in acest demers,  banca asigurandu-ne parte din resursele de cash necesare pentru incheierea tranzactiilor”, a declarat Valentin Chiser, director general adjunct Prutul SA.

Despre EximBank

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. In urma reajustarilor directiilor de actiune, realizate pentru adaptarea la evolutiile economice nationale si mondiale si pentru cresterea adresabilitatii si a eficientei, EximBank este astazi o institutie financiara complexa, cu un portofoliu ce poate fi accesat de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Pentru detalii:                              Miruna Lebedencu                     miruna.lebedencu@eximbank.ro

                                                        021 405 30 90                                  www.eximbank.ro

 

Despre Prutul SA

Prutul SA este unul dintre principalii producatori de ulei vegetal din Romania si una dintre cele mai importante companii care activeaza in industria de agribusiness din tara noastra. Compania detine fabrica de ulei Prutul din Galati si 22 de capacitati de depozitare a cerealelor si oleaginoaselor in 9 dintre cele mai importante judete cu potential agricol din tara.

In fabrica din Galati, astazi una dintre cele mai moderne fabrici ale industriei de profil din Romania, se produce, rafineaza si imbuteliaza ulei de floarea-soarelui. Compania detine 6 marci proprii de ulei, pozitionate in toate segmentele de piata: Spornic, Prutul, Bonatello, Picasol (ulei de masline),  Surasul Soarelui si Boniflor. Prin produsul inovator Spornic Premium, primul ulei din  Romania 100% High Oleic din floarea-soarelui, lansat in primavara acestui an,  Prutul SA se pozitioneaza ca un deschizator de drumuri in industria de profil.Tot aici se realizeaza subproduse utilizate in  diverse domenii: srot (folosit la furajarea animalelor), acizi grasi (utilizati in industria cosmetica si a materialelor de constructii) si peleti (folositi ca biocombustibil).

Compania, cu peste 550 de angajati in intreaga tara in cele doua divizii – ulei si agribusiness, a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 735 milioane de lei.

Pentru detalii:                              Carmen Radu                    carmen.radu@prutul.ro

                                                        021 210.94.70                                  www.prutul.ro