EximBank finanteaza Raiffeisen Leasing cu 70 de milioane de lei

Bucuresti, 18 august 2016 – EximBank si Raiffeisen Leasing au incheiat ieri un acord de parteneriat in cadrul caruia banca a acordat societatii un credit in valoare de 70 de milioane de lei ce are ca destinatie acordarea de finantari in lei pe termen scurt si mediu pentru activitatea curenta a clientilor Raiffesisen Leasing din categoria intreprinderilor mici si mijlocii.

Facilitatea a fost acordata pentru o perioada de 60 de luni, cu o perioada de utilizare de 12 luni, iar pentru a garanta creditul, dobanda si comsioanele aferen­te, Raiffeisen Bank International, ac­tionarul Raiffeisen Leasing, a emis o scrisoare de garantie, cu o scadenta de 30 de zile de la data de expirare a faci­litatii. Totodata, a fost constituita o ipo­teca asupra contului in lei al Raiffeisen Leasing deschis la EximBank.

”Anul acesta ne-am propus o adordare strategica mult mai dinamica pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii si de aceea incercam sa identificam si sa valorificam toate oportunitatile care ne permit sa distribuim cat mai multe fonduri catre aceasta importanta zona a economiei. Parteneriatul cu Raiffeisen Leasing completeaza competentele EximBank, aceasta colaborare permitandu-ne o finantare indirecta semnificativa a IMM-urilor in conditii de maxima eficienta. EximBank are si capacitatea si disponibilitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii la un nivel competitiv de pret, atractive pentru toate companiile romanesti care isi doresc sa creasca si sa faca performanta, indiferent ca vorbim despre IMM-uri sau corporatiii”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

“Suntem bucurosi sa incheiem acest parteneriat cu EximBank, care ne permite sa sporim accesul la finantare pentru IMM-uri, piesa centrala a agendei de crestere economica, printr-o noua facilitate care completeaza foarte bine gama noastra de produse existente in lei. Este inca un demers pe care il facem pentru sustinerea dezvoltarii pietei de leasing in moneda locala, pentru a oferi clientilor o mai buna predictibilitate, siguranta si confort, prin reducerea considerabila a riscului si a incertitudinii legate de o finantare in moneda straina”, a declarat Felix Daniliuc, directorul general Raiffeisen Leasing.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Banca a lansat in acest an doua produse dedicate IMM-urilor: Linie de credit pentru activitate curenta (se acorda in lei pentru o perioada de maximum 12 luni, valoarea variind intre 50.000 si 2 milioane de lei) si Credit pentru investitii (se acorda pe o perioada de maximum 7 ani, valoarea variind intre 50.000 si 2 milioane de lei). Alaturi de acestea, companiile pot beneficia de un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare.

Despre Raiffeisen Leasing

Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din anul 2002. Clientii Raiffeisen Leasing sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii multinationale si municipalitati. Compania are reprezentare nationala, fiind prezenta in 15 mari orase din Romania. Raiffeisen Leasing ofera servicii de finantare complete, acestea fiind accesibile prin toate agentiile Raiffeisen Bank. Raiffeisen Leasing a incheiat anul trecut cu un volum al finantarilor de 105 milioane de euro, in crestere cu circa 6% fata de 2014. Profitul s-a situat la valoarea de 4,2 milioane de euro. Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004.

Pentru detalii:                                                 Aura Vitan                          aura.vitan@raiffeisen-leasing.ro

                                                                           0724.320.809                      www.raiffeisen-leasing.ro