EximBank finanteaza Posta Romana cu 60 de milioane de lei

Bucuresti, 23 august 2016 – EximBank a castigat licitatia organizata de Compania Nationala Posta Romana si va acorda societatii un credit in valoare de 60 de milioane de lei, cu o perioada de rambursare de 36 de luni, destinat finantarii capitalului de lucru.

”Acordarea acestei finantari, in urma castigarii procesului competitiv organizat de Posta Romana, reprezinta o confirmare a faptului ca produsele si serviciile pe care EximBank le ofera se ridica la standarde de calitate care ne pozitioneaza ca un competitor puternic pentru bancile comerciale active pe segmentul corporate. Vom continua sa fim o prezenta activa in zona finantarilor si consider acest lucru drept un argument solid pentru companiile locale, in sensul de a le convinge ca nu trebuie sa astepte aparitia unor conditii perfecte pentru afacerile lor, ci ca ne pot aborda oricand pentru a le sustine, indiferent ca vorbim despre parteneri care exporta sau nu, au proiecte cu fonduri europene sau au nevoie de capital de lucru ori pentru investitii”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Acesta este al doilea parteneriat pe care operatorul national de servicii postale si EximBank il deruleaza dupa ce, in 2013, banca a mai acordat un credit in valoare de 100 de milioane de lei pentru acoperirea partiala a sumelor restante din activitatea de colectare de numerar (cash collection), imprumut pe care Posta Romana l-a returnat integral in prima parte a acestui an.

”Inchiderea liniilor de finantare anterioare, precum cea de 100 de milioane lei obtinuta de la EximBank, demonstreaza ca, din perspectiva disciplinei de plata, suntem un deal bun pentru orice banca. Ne ajuta contractarea acestei a doua linii de finantare si, prin ea, ne atingem scopul de a reduce si mai mult datoriile istorice din trecut, generate de decizii mai putin inspirate de echipele de management anterioare. Din pacate, plusul de valoare obtinut de companie, in ultimii trei ani, se transfera in acoperirea acestor datorii, si nu catre investitii, de care Posta Romana are mare nevoie in prezent”, a spus Alexandru Petrescu, Directorul General al Postei Romane.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Despre Posta Romana

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie. Compania a inregistrat in primele sase luni din 2016 un profit brut de 19,6 milioane de lei (4,4 milioane de euro), in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut. Rezultatul net s-a ridicat, in acelasi interval, la 15,8 milioane de lei (3,5 milioane de euro), in crestere cu 2,5% fata de primele sase luni din 2015.

Pentru detalii:

massmedia@posta-romana.ro

021 200 92 78

www.posta-romana.ro