Traian Halalai, EximBank: O economie nationala viabila impune implementarea unei politici coerente de sustinere a exporturilor

Bucuresti, 31 august 2016 – O economie nationala viabila si atractiva impune stabilirea si implementarea unor politici coerente de sustinere a exporturilor, iar Romania nu poate face exceptie de la acest deziderat, mai ales in perioade de aglomerari de riscuri, asa cum este si cea pe care o traversam, a afirmat Traian Halalai, presedinte executiv al EximBank, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, eveniment care a avut loc la finele luni august la Bucuresti.

“Consider ca actiunile dumneavoastra sunt decisive mai ales ca, in conditiile unui proces intens de globalizare a economiei, cu cresterea gradului de interdependenta intre statele lumii, diplomatia economica joaca un rol esential in asigurarea cresterii si dezvoltarii economice ale unei tari. Alaturi de institutiile publice cu rol traditional in punerea in pactica a unor strategii coerente, EximBank isi asuma in continuare un rol activ si isi indeplineste coordonatele esentiale ale misiunii sale strategice de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale ale companiilor locale. Si asta cu atat mai mult cu cat banca si-a intensificat activitatea in ultimii trei ani, iar sprijinul acordat economiei reale s-a accelerat vizibil”, le-a transmis oficialul EximBank atasatilor economici din cadrul misiunilor economice ale Romaniei din strainatate.

El a adaugat ca, punand impreuna informatiile pe care reprezentantii economici ai statului roman pe pietele externe le au (licitatii internationale, proiecte guvernamentale derulate in tarile lor rezidente, oportunitati de afaceri, etc) cu instrumentele financiare si expertiza EximBank, “putem crea un context favorabil sustinerii intereselor exportatorilor si investitorilor romani in strainatate”.

EximBank este o institutie specializata care, de aproape 25 de ani, se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. A pornit la drum ca agentie de export – institutie care finanteaza companiile nationale implicate in comertul international. In timp, EximBank si-a largit gradual obiectul de activitate astfel ca, in prezent, este o institutie dedicata exclusiv segmentului corporate cu un model de business unic pe piata romaneasca, model care imbina atributiile unei banci comerciale cu activitatea in numele si contul statului.

Instrumentele financiare ale EximBank sunt axate pe trei directii principale de actiune: finantare, garantare, asigurare si se adreseaza oricarui tip de societate comerciala, fie ca este IMM, companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. In prezent, banca se concentreaza pe dezvoltarea si consolidarea portofoliului de produse complementare – precum cele de trezorerie, cash management si trade finance, pentru a dezvolta o relatie bancara integrata cu clientii sai.

EximBank detine o retea de 20 unitati, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro.