Paul Ichim: EximBank a depasit statutul de banca a exportatorilor

Bucuresti, 19 septembrie 2016 – EximBank a depasit statutul de banca dedicata exclusiv exportatorilor, fiind astazi o institutie financiara complexa, cu un portofoliu ce poate fi accesat de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne, a spus Paul Ichim, vicepresedintele executiv al EximBank, la evenimentul de lansare a Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Tulcea care a avut loc la finele saptamânii trecute.

”O parte a mediului de afaceri inca mai percepe EximBank ca pe o banca dedicata exclusiv exportatorilor (este adevarat ca si numele bancii este un factor de propagare a acestei perceptii), insa este important ca oamenii de business sa retina este ca acest lucru nu mai este o realitate. In urma reajustarilor directiilor de actiune, realizate in timp pentru adaptarea la evolutiile economice nationale si mondiale, EximBank are astazi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii atractiv pentru toate companiile românesti care isi doresc sa creasca si sa faca performanta, la fel ca orice alta banca comerciala de pe piata. Anul acesta, spre exemplu, ne-am propus o adordare strategica mult mai dinamica pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii si de aceea incercam sa identificam si sa valorificam toate oportunitatile care ne permit sa distribuim cât mai multe fonduri catre aceasta importanta zona a economiei”, a spus Paul Ichim.

El a adaugat ca, pentru facilitarea accesului intreprindelor mici si mijlocii la finantare, banca a lansat la inceputul anului doua noi produse dedicate exclusiv acestui segment:

  • Linie de credit pentru activitate curenta – se acorda in lei pentru o perioada de maximum 12 luni, valoarea variind intre 50.000 si 2 milioane de lei;
  • Credit pentru investitii – se acorda pe o perioada de maximum 7 ani, valoarea variind intre 50.000 si 2 milioane de lei.

Alaturi de aceste doua noi produse, companiile pot beneficia de un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare, garantare si asigurare.

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala. Banca detine o retea de 20 unitati, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro.