EximBank, premiata pentru cea mai rapida dezvoltare a activitatii

premiu2

Bucuresti, 09 noiembrie 2016 – EximBank a fost recompensata pentru strategia abordata in directia facilitarii accesului cat mai multor companii la instrumentele financiar-bancare, bancii fiindu-i decernat ”Premiul pentru cea mai rapida dezvoltare a activitatii bancare” in cadrul Galei “Financial Leaders’ Hall of Fame 2016”, organizata de publicatia Business Arena Magazine.

”Pentru acest an ne-am propus, si am si reusit, sa distribuim cat mai multe fonduri catre companiile locale, astfel ca am actionat pe doua paliere. Pe de o parte, ne-am concentrat pe cresterea ratei de utilizare a instrumentelor financiare pe care banca le acorda in numele si contul statului roman (garantii si asigurari), iar pentru aceasta am simplificat fluxurile de lucru, am lansat noi produse si, ceea ce este poate si mai important, am reusit sa comunicam mult mai eficient cu partenerii nostri – celelalte banci de pe piata. In ceea ce priveste cealalta directie de actiune, ne-am dezvoltat consistent activitatea de banca comerciala. In ultimii patru ani EximBank a trecut printr-un proces amplu de modernizare care ne-a permis ca, in 2016, banca sa iasa in piata complet pregatita sa propuna segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii corporate complex si atractiv. Ca efect, dupa primele noua luni ale anului, avem expuneri din credite cu 15% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2015, in conditiile mentinerii unui nivel al creditelor neperformante sub media pietei, iar in zona produselor complementare inregistram venituri crescute din tranzactii valutare (+52%) si cash management (+10%)”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al bancii.

El a adugat ca EximBank va ramane in continuare concentrata pe sustinerea si promovarea exporturilor si a investitiilor romanesti in strainatate, pe sustinerea cu resurse financiare a proiectelor cu impact semnificativ la nivel local si regional, dar si pe sprijinirea planurilor de dezvoltare si crestere a competitivitatii IMM-urilor.

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. In urma reajustarilor directiilor de actiune, realizate in timp pentru adaptarea la evolutiile economice, EximBank are astazi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii atractiv pentru orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala, contribuind la cresterea competitivitatii companiilor locale.