EximBank finanteaza Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti cu 88 mil. lei

Bucuresti, 20 decembrie 2016 – EximBank si Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti au semnat un acord de finantare in valoare de 88,33 milioane de lei, dupa ce banca a fost desemnata castigatoare pentru acest lot, in cadrul licitatiei organizata recent de autoritatea publica locala.

Acordul de imprumut reprezinta solutia financiara la care Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti a apelat pentru refinantarea unor imprumuturi interne in valoare de aproximativ 183,4 milioane de lei, din care anterior in 2009, aferent acestui lot, au fost finantate proiecte care au vizat modernizarea si reabilitarea sistemului rutier precum si extinderea retelei de apa si de canalizare, toate fiind finalizate.

Pentru noi este important sa sprijinim autoritatile publice in demersul lor de a crea cadrul dezvoltarii economico-sociale la nivel local si ne bucuram ca, in acest caz, am reusit sa venim cu o oferta competitiva care ne-a pozitionat ca partener pentru optimizarea lichiditatilor financiare ale Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti. Avem istoricul unor bune colaborari cu autoritatile publice locale si ne dorim sa crestem expunerea pe acest segment, sa avem o implicare proactiva in proiectele de dezvoltare locala si regionala, mai ales ca, avem capacitatea de a propune produse si servicii special structurate, cu ajutorul carora proiectele administratiilor locale pot deveni realizabile, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Semnarea acestui acord de imprumut ofera Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti mai multa flexibilitate in utilizarea finantelor locale, prin reducerea costurilor si relaxarea platilor la imprumuturi bancare pe termen mediu, permitand astfel implementarea unor noi proiecte de investitii.

“Sectorul 4 are nevoie in acest moment de o abordare administrativa axata in primul rand pe urgente si pe prioritati foarte bine definite. Pentru aceasta, fiecare proiect generat de autoritatea locala trebuie sa fie viabil, realist, perfect adaptat nevoilor stringente ale cetatenilor, dar si finantat pe masura. Am optat astfel pentru o refinantare a serviciului datoriei, operatiune in urma careia sa realizam economii si disponibilizari de fonduri, care, ulterior, vor fi alocate programelor de investitii prioritare pentru comunitatea noastra. Suntem incantati ca reusim sa atingem acest obiectiv, data fiind oferta EximBank”, a afirmat Daniel Baluta, Primarul Sectorului 4 al Capitalei.

Consultantul financiar al Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti in aceasta tranzactie a fost firma de consultanta TUD Business Consulting, specializata in oferirea de servicii financiare precum si de instrumente de analiza si previziuni financiare.

„Acest proiect, care va fi adaugat in portofoliul nostru alaturi de cele ale altor 20 de mari clienti, mare parte dintre ei autoritati publice locale, a fost o provocare pentru noi tinand cont de dimensiunea imprumutului (capacitatea de absorbtie a pietei interne) si corelarea economiilor vs maturitati (scenarii) diferite de 10 ani/15 ani necesare lichiditatii financiare, careia i-am putut raspunde data fiind experienta noastra acumulata pe parcursul a 10 ani in tranzactii specifice de finantare a autoritatilor publice locale”, a afirmat Mihai Tudorancea, managing director in cadrul firmei de consultanta.

EximBank se implicaactiv de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. In urma reajustarilor directiilor de actiune, realizate in timp pentru adaptarea la evolutiile economice, EximBank are in prezent capacitatea de a propune segmentului corporate, un portofoliu de produse si servicii atractive pentru orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale ori se adreseaza pietei interne.

Pentru detalii:

Purtator de cuvant

presa@ps4.ro

021/335.00.06