EximBank aduce in echipa studenti de la ASE

Bucuresti, 9 ianuarie 2017 – EximBank continua programul de internship lansat in urma cu trei ani in parteneriat cu Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, trei tineri fiind selectati pentru a participa la un nou stagiu de pregatire.

Pe parcursul intregului an, cat dureaza programul, Maria Cristea (22 de ani), Ana-Maria Cherciu (22 de ani) si Calin Mocanu (21 de ani) vor lucra alaturi de specialistii EximBank din toate departamentele bancii, acumuland cunostinte despre sarcinile generale de lucru, dar, mai ales, experienta practica. In acest interval, internii vor fi remunerati, fiind angajati in cadrul bancii cu contract individual de munca pe perioada determinata.

interni

”Cred ca fiecare tanar care urmeaza studii economice isi creeaza o imagine proprie despre cum functioneaza in general o banca sau o companie, iar prin acest program de internship ne dorim sa-i ajutam sa-si creeze imaginea reala, corecta afland detalii la fata locului si construind conexiuni intre cunostintele teoretice si cerintele concrete, alaturi de indrumatori cu experienta in banking. Consider ca avand o pregatire teoretica dublata de suport in zona practica, sunt sanse mai mari ca tranzitia acestor tineri de la scoala la viata activa sa fie mult mai usoara, cu posibilitatea de a performa rapid. Este si principala ratiune care a stat la baza deciziei noastre de a continua acest program, pe care il vedem ca pe o investitie in viitor, dar si ca pe un test de selectie pentru viitorii angajati ai bancii”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Cei trei au fost selectionati in urma mai multor etape de evaluare, derulate atat de corpul profesoral al FABBV, cat si de specialisti ai EximBank, la ultima etapa a acestui proces participand cinci tineri inscrisi la diverse programe ale facultatii.

”Cred ca acest program imi deschide o lume noua, plina de oportunitati si de lucruri de invatat care ma vor ajuta mult intr-o viitoare cariera in banking. Este un concept de invatare, cu o asumare a responsabilitatii completa de catre EximBank, care deschide usile studentilor spre o experienta unica, in care o banca iti este prezentata din interior in exterior”, a spus Calin Mocanu, student in anul III la FABBV.

La randul sau, Ana-Maria Cherciu, masterand la Management financiar si investitii – DAFI, considera ca acest program este un prilej unic de a cunoaste si de a intra in lumea banking-ului. ”Asteptarile mele de la acest program sunt de a pune in practica cunostintele teoretice acumulate pe parcursul anilor de facultate si de a invata de la oameni cu experienta in domeniul bancar”, a spus ea.

Pentru Maria Cristea, care urmeaza cursurile de Master Banci si Asigurari, perioada de internship reprezinta o oportunitate pentru aprofundarea cunostintelor acumulate pana acum, ea fiind selectata pentru a continua acest program in care a intrat de anul trecut.

EximBank a derulat prima etapa a programului de internship pe parcursul anului 2014, la acest program participand pana acum sase studenti, doi dintre acestia fiind in prezent angajati ai bancii pe perioada nedeterminata.

Si participantii care finalizeaza cu succes internship-ul din acest an vor avea oportunitatea de angajare, in functie de evaluarea finala si de nevoile specifice ale bancii la acel moment.

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, individual sau alaturi de banca finantatoare.