BCR, EximBank si Banca Transilvania – credit sindicalizat de 24 mil. euro pentru Pehart Tec Grup

Bucuresti, 30 ianuarie 2017 – Pehart Tec Grup, controlat de fondul de investitii Abris Capital Partners, in parteneriat cu omul de afaceri Ioan Tecar, a contractat o facilitate de credit revolving multivaluta in valoare de 24 de milioane de euro de la un sindicat de banci format din Banca Comerciala Romana, EximBank si Banca Transilvania.

Facilitatea de credit are o maturitate de trei ani, cu optiunea de prelungire pe doi ani si va fi utilizata de Pehart Tec Grup pentru refinantarea partiala a creditelor existente si pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. In cadrul acestei finantari, BCR are calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat si Agent. De asemenea, BCR si Banca Transilvania au mai acordat Pehart Tec Grup finantari bilaterale in valoare totala de aproximativ 19 milioane de euro, utilizate pentru investitiile efectuate in ultimii ani in extinderea si modernizarea capacitatilor de productie.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au actionat in calitate de avocati pentru sindicatul de banci, iar Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internationale de avocatura Clifford Chance, a acordat asistenta fondului de investitii Abris Capital Partners si Pehart Tec Grup.

Despre Pehart Tec Grup

Pehart Tec Grup este cel mai mare producator de hartie tissue din Romania si unul din cei mai importanti din Europa de Sud – Est. Grupul a fost infiintat de domnul Ioan Tecar in anul 2007, iar in luna iunie 2015, fondul de investitii Abris Capital Partners a achizitionat pachetul de control.Grupul opereaza pe doua platforme de productie situate in Dej (judetul Cluj) si Sebes (judetul Alba), avand o capacitate de productie de 100.000 tone pe an de hartie tissue si, respectiv 30.000 de tone produs finit (hartie igienica, prosoape de bucatarie, servetele). Produsele Pehart Tec Grup sunt comercializate pe piata interna si pe piata Europei Centrale si de Sud- Est.

Despre Sindicatul de banci

Banca Comerciala Romana

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking. BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 510 unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata  tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – 13.500 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce. Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%. 

EximBank

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. In urma reajustarilor directiilor de actiune, realizate in timp pentru adaptarea la evolutiile economice, EximBank are astazi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii atractiv pentru orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Pe parcursul ultimilor ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare si si-a dezvoltat si consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care acum intregesc oferta de finantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala, contribuind la cresterea competitivitatii companiilor locale. EximBank opereaza o retea comerciala de 20 de unitati, iar pentru detalii legate de portofoliul de produse: www.eximbank.ro sau informatii@eximbank.ro

Banca Transilvania

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei banci din Romania, in functie de active. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. BT are peste 7.300 de angajati, 550 de sedii si 2,2 milioane de clienti. Strategia bancii este sustinuta de actionari internationali, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC – Banca Mondiala. BT a primit premiul „Cea mai buna banca din Romania” din partea publicatiei internationale Euromoney, in 2016.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen

NNDKP este recunoscuta drept pionierul avocaturii de afaceri din Romania, ghiduri de specialitate de renume clasand firma in mod constant pe primul loc in numeroase arii de practica, in ultimii 15 ani. Cu peste 150 de avocati si consultanti, NNDKP asigura servicii integrate de asistenta juridica si consultanta fiscala la cele mai inalte standarde de calitate. Echipa de drept bancar si finantari a NNDKP este mandatata frecvent de institutii financiare si banci de investitii in diverse tranzactii complexe, inclusiv credite sindicalizate, emisiuni de obligatiuni si finantari de proiecte, multe dintre acestea realizate pentru prima oara in Romania.

Clifford Chance Badea

Clifford Chance, numarul 1 intre firmele globale de avocatura conform Chambers Global Top 30 2016, este prezenta in Romania din 2006 si opereaza in prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucuresti se implica in mod constant in tranzactii complexe de imprumuturi sindicalizate, finantari, restructurari, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, instrumente financiare derivate, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare, precum si litigii si arbitraje interne si internationale.