EximBank asigura exporturile Annabella Fabrica de Conserve Raureni in Belarus

Bucuresti, 21 februarie 2017 – EximBank a emis pentru compania Annabella Fabrica de Conserve Raureni, unul dintre cei mai importanti producatori romani de conserve din fructe si legume, o polita de asigurare in numele si contul statului roman care protejeaza societatea impotriva riscului de neplata pentru un volum al exporturilor de 50.000 de euro in Belarus.

”Suntem la a doua colaborare de acest tip cu Annabella Fabrica de Conserve Raureni si, chiar daca nu vorbim despre volume foarte mari, cred ca este foarte important semnalul pe care il transmit aceste tranzactii: tot mai multi exportatori romani isi deschid apetitul si pentru alte piete decat cele ale Uniunii Europene, care aduc profituri ridicate, dar sunt mai riscante comparativ cu spatiul european, iar EximBank poate raspunde nevoii de protectie fata de riscurile comerciale sau politice internationale oferind produse care minimizeaza consistent aceste riscuri. Din punctul nostru de vedere, pachetul de asigurari pe care il putem oferi in numele si contul statului roman este extraordinar pentru companiiile care vor sa iasa pe alte piete sau sa intre in relatii comerciale cu parteneri noi, atat datorita sigurantei oferite, cat si din perspectiva accesarii de credite, asigurarile putand fi cesionate in favoarea bancilor finantatoare pentru completarea mix-ului de garantii”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

In urma incheierii acestei polite de asigurare, Annabella Fabrica de Conserve Raureni are siguranta incasarii a 85% din valoarea marfurilor pe care urmeaza sa le livreze catre partenerul sau comercial din Belarus. Utilizand asigurarile emise de EximBank, compania are garantia unei prezente sustinute pe piata tinta, dezvoltandu-si afacerile cu noi parteneri si noi contracte de export, in conditii de continuitate a activitatii locale.

”Cred ca pentru un producator roman nu poate sa fie o satisfactie mai mare decat faptul ca brandul companiei sale a ajuns la performanta de a avea vizibilitate pe intregul mapamond. Am ajuns aici pentru ca am schimbat, ne-am adaptat, cream si inovam, dar fara sa uitam cea mai de pret valoare: sa pastram calitatea produselor pentru care suntem recunoscuti. Avem peste 150 de sortimente diferite care ajung astazi in 22 de tari de pe patru continente. Am reusit sa crestem ponderea exporturilor la 20% din totalul vanzarilor si ne dorim sa continuam sa ne consolidam prezenta in afara tarii, mai ales ca avem la dispozitie si instrumente financiare care ne permit sa facem acest lucru in conditii mult mai sigure, asa cum sunt asigurarile emise de EximBank”, a spus Dan Mutu, directorul general al Annabella.

Despre Annabella Fabrica de Conserve Raureni

Compania este parte a grupului Annabella – fondat de Dorina si Dan Mutu din Ramnicu Valcea – care, pe langa reteaua de magazine Annabella, include si SC Agro Holding Annabella SRL, SC Sere SRL, SC A.F.C.R. LOGISTIC SRL si SC Fralvil SA. Povestea celor doi antreprenori – care figureaza in topul celor mai mari antreprenori din comertul alimentar local dupa cifra de afaceri – incepe in 1994, cand au deschis primul magazin propriu. Ulterior, cei doi s-au extins atat in retail, cat si in productie, prin achizitia in 2008, a fabricii de conserve Raureni. Aici, dupa investitii de 5 milioane de euro, se produc in prezent peste 150 sortimente diferite (dulceturi, gemuri, compoturi, pasta tomate, sirop, sucuri naturale de fructe, produse wellness si produse pentru HORECA), fiind totodata unul din cei mai mari producatori de sucuri concentrate de fructe din tara. Raureni incepe sa devina un brand romanesc din ce in ce mai cunoscut peste hotare, cu exporturi in SUA, Canada, Australia si mai ales tarile UE (Marea Britanie, Italia, Spania etc). Este si furnizor pentru Unilever si McDonald’s, pe anumite sortimente de produse. Grupul Annabella numara peste 1.500 de angajati si a avut o cifra de afaceri de 72 de milioane de euro in 2015.

Pentru detalii:  office@raureni.ro            +40 250 73 33 08       www.raureni.ro

Despre EximBank

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Banca a dezvoltat si ofera solutii complexe si integrate pentru exportatori sprijinind activitatea de export din faza de productie, livrare si pana la incasarea contravalorii marfurilor exportate, prin:

  • FINANTARI care acopera cheltuielile pentru producerea sau livrarea marfurilor sau pentru prestarea serviciilor destinate exportului.
  • GARANTII emise in numele si contul statului roman care reduc riscurile asociate activitatii de creditare si faciliteaza astfel accesul companiilor la finantare.
  • ASIGURARI emise in numele si contul statului roman care protejeaza incasarile exporatorilor impotriva riscurilor asociate partenerilor externi si a riscurilor asociate tarii de destinatie.
  • FACTORING
  • SOLUTII DE TRADE FINANCE adaptate specificului fiecarei companii – Acreditivul documentar; Scrisoare de garantie bancara; Incasso; Ordinul de plata documentar
  • INFORMATII COMERCIALE DESPRE PARTENERII DE AFACERI