EximBank si Agricover Credit prelungesc colaborarea cu inca doi ani

Bucuresti, 5 aprilie 2017 – EximBank si Agricover Credit, prima institutie financiara non-bancara specializata exclusiv pe finantarea agriculturii, au agreat prelungirea pentru o perioada de inca 24 de luni a acordului de imprumut in valoare de 100 de milioane de lei incheiat in 2015 pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltarii de noi produse si servicii financiare inovatoare destinate fermierilor.

”Agricultura reprezinta unul dintre domeniile economice prioritare in acest moment si EximBank poate juca un rol important in sustinerea proiectelor ce contribuie la cresterea competitivitatii in domeniu. Modernizarea acestui sector poate genera profituri, locuri de munca si crestere economica, iar, prin continuarea parteneriatului cu Agricover, putem sustine mai departe consolidarea agribusiness-ului romanesc. Credem ca impreuna cu echipa de vanzari a Agricover Credit IFN, care detine expertiza in relatia cu fermierii, putem asigura agricultorilor – inclusiv micilor fermieri – resursele financiare pentru dezvoltarea mai multor afaceri de succes in agricultura romaneasca”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

EximBank si Agricover Credit au incheiat primul acord de finantare in 2013, banca acordand societatii un imprumut in valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro).

Agricover Credit reprezinta Divizia de Agri-Finance a Grupului Agricover care, prin modelul sau de business puternic integrat,  ofera solutii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din Romania. Agricover Credit ofera produse financiare inovatoare fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic, prin intermediul unei echipe comerciale mobile, formata din consultanti financiari care acopera intreg teritoriul tarii.

”Dezvoltarea de noi solutii de finantare specializate care sa sustina cresterea performantei fermierilor reprezinta o preocupare constanta a Agricover. Anul acesta ne propunem extinderea portofoliului de produse in segmentul investitiilor, precum si construirea de produse specializate pentru a raspunde simplu si rapid nevoilor de finantare a fermierilor medii si mici. Avem resursele necesare pentru a acoperi cererea de finantare in crestere a fermierilor romani, iar parteneriatul cu EximBank ne ajuta in atingerea acestor obiective”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Despre Agricover Credit IFN

Agricover Credit IFN este prima institutie financiara romaneasca specializata in finantarea sectorului agricol. Compania ofera atat finantare pentru capital de lucru pe termen scurt, cat si credite de investitii pe termen mediu si lung fermierilor din sectorul vegetal si zootehnic. Agricover Credit a acordat anul trecut credite in valoare de 988 milioane de Lei si a inregistrat un profit net de peste 22 milioane de Lei, in crestere cu 28% fata de anul 2015. Numarul clientilor activi in 2016 a ajuns la 1900, in crestere cu 12% fata de anul anterior.

Pentru detalii:  ioana.botea@agricover.ro        www.agricover.ro