EximBank asigura exporturile Totalgaz Industrie in Ucraina

Bucuresti, 9 mai 2017 – EximBank a emis pentru compania TOTALGAZ INDUSTRIE, unul dintre principalii producatori locali de echipamente si instalatii pentru extractia, tratarea, transportul si distributia gazelor naturale, o polita de asigurare in numele si contul statului roman, care protejeaza societatea impotriva riscului de neplata pentru un volum al exporturilor de peste 2,5 milioane de euro in Ucraina.

”Incheierea acestui acord cu TOTALGAZ a fost posibila datorita demersurilor pe care EximBank le intreprinde constant pentru a putea raspunde nevoii de protectie a companiilor exportatoare romanesti fata de riscurile comerciale sau politice internationale ce pot aparea in cadrul relatiilor comerciale externe. De la inceputul acestui an, banca a reluat procesul de asumare de expuneri de asigurare a incasarilor aferente contractelor incheiate de exportatori cu debitori publici si privati din Ucraina, dupa ce, in 2014, odata cu declansarea situatiei conflictuale din aceasta tara, EximBank a suspendat angajarea de expuneri pe relatia Ucraina pana la clarificarea situatiei politice. Asadar, incurajam companiile locale sa ne abordeze cu mai multa incredere, mai ales ca succesul in derularea unei relatii comerciale cu parteneri externi poate fi determinat si de prezenta unui finantator care analizeaza riscurile impreuna cu ele”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

TOTALGAZ INDUSTRIE va livra in acest an trei instalatii de tratare si uscare a gazului, care vor fi amplasate in vestul Ucrainei. In urma accesarii acestei polite de asigurare emisa de EximBank in numele si contul statului roman, TOTALGAZ INDUSTRIE are siguranta incasarii a 85% din valoarea marfurilor pe care urmeaza sa le livreze catre partenerul sau comercial din Ucraina. Utilizand asigurarile emise de EximBank, compania are garantia unei prezente sustinute pe piata tinta, dezvoltandu-si afacerile cu noi parteneri si noi contracte de export, in conditii de continuitate a activitatii locale.

”Preocuparea noastra continua a fost aceea de a construi o companie bazata pe principii puternice, orientata catre inovatie, progres, perfomanta si profesionalism. Asa am reusit sa ne facem cunoscuti la nivel mondial ca una dintre firmele reprezentative in acest domeniu. Astazi piata de desfacere a produselor noastre se intinde atat pe intreg teritoriul Romaniei, cat si pe plan extern, in: Cehia, Egipt, Grecia, Japonia, Finlanda, Ucraina, Tanzania, Israel, Republica Moldova si altele. Avem capacitatea de a aborda diverse activitati, de la productia de echipamente pana la gestionarea de proiecte complexe la cheie in domeniul energetic si vrem sa ne consolidam prezenta in afara tarii, mai ales ca avem la dispozitie si instrumente financiare care ne permit sa facem acest lucru in conditii mult mai sigure, asa cum sunt asigurarile emise de EximBank”, a spus Ioan Parau, directorul general si fondatorul TOTALGAZ INDUSTRIE.

Despre TOTALGAZ INDUSTRIE

TOTALGAZ INDUSTRIE este o companie cu capital integral romanesc, infiintata in 1994, la Iasi, care are ca activitate pricipala fabricarea de echipamente si instalatii complete pentru tratare si uscare, precum si statii de reglare-masurare pentru transportul si distributia gazelor naturale. Concomitent, s-au dezvoltat game complete de produse, cum ar fi: valve de proces, robinete, odorizatoare, filtre, separatoare, incalzitoare si alte echipamente. TOTALGAZ INDUSTRIE a investit in cercetarea si dezvoltarea tehnologiei de realizare a produselor, mentinand un nivelul calitativ ridicat pentru toate tipurile de echipamente. Toate acestea s-au reflectat in cresterea si consolidarea companiei, astfel incat cifra de afaceri pentru anul 2015 a fost de 64,6 milioane de lei. Diversitatea si calitatea produselor asigura mari perspective de crestere a exporturilor si a cifrei de afaceri. Cei mai semnificativi clienti externi ai companiei TOTALGAZ INDUSTRIE sunt: TOKYO GAS ENGINEERING SOLUTIONS CO (Japonia), BAKHRABAD GAS DISTRIBUTION CO. LTD (Bangladesh), TOWN GAS–Egyptian Company for Gas Distribution (Egipt), M.T. MORE TECHNOLOGIES Ltd. (Israel), TPF-BASSE SAMBRE SA (Belgia), NET4GAS- CZECH TRANSMISSION COMPANY, TEPGAS A.S. (Cehia), WARTSILA FINLAND OY-ENERGY SOLUTIONS (Finlanda), ENIMEX OGT Ltd. (Grecia), NAFTOGAZMONTAZH Ltd. (Ucraina), MOLDOVA TRANSGAZ CHISINAU (Republica Moldova).

Informatii suplimentare pot fi obtinute prin intermediul site-ului office@totalgaz.ro, al adresei de e-mail office@totalgaz.ro sau telefon 0232 216 391.