EximBank urca pe pozitia a doua in topul factorilor de export din Romania

Bucuresti, 15 mai 2017 – EximBank a continuat sa-si consolideze pozitia pe piata factoringului si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri din operatiuni de factoring de aproape 110 milioane de euro, in crestere cu 76% fata de nivelul raportat in anul precedent.

In urma aceastor rezultate, EximBank a reusit performanta de a ocupa pozitia a doua in clasamentul factorilor de export din Romania, conform datelor furnizate de Factors Chain International (cea mai importanta organizatie internationala de profil), in urcare cu doua pozitii fata de 2015.

”Competitivitatea ofertei si flexibilitatea in structurarea de facilitati adaptate fiecarui business ne-au permis sa mentinem aceasta dinamica de crestere accelerata pe segmentul serviciilor de factoring si ne asteptam ca solutiile pe care le propunem sa fie accesate de tot mai multe companii. Si spun acest lucru pentru ca, dupa ce anul trecut am introdus in portofoliul nostru si factoringul intern fara recurs – pentru care banca a incheiat o polita de asigurare cu o companie specializata, avem acum o oferta completa, societatile comerciale avand acces la un pachet avantajos de servicii de factoring ce include finantarea, administrarea si colectarea creantelor”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Clientii EximBank s-au orientat anul trecut in special catre factoringul de export fara regres – care presupune asumarea riscului fata de debitorul extern (importatorul), riscul fiind acoperit complet de factorul de import sau de o societate de asigurare/banca – ce a avut o pondere de 90% in cifra de afaceri totala.

Cele mai multe dintre companiile care au ales EximBank ca partener au provenit din domenii economice precum metale/chimicale, auto, utilaje, echipamente si energie. In ceea ce priveste profilul clientilor, flexibilitatea ofertei si avantajele acesteia – faptul ca finantarea poate fi de pana la 100% din valoarea nominala a facturii, precum si rapiditatea in procesarea solicitarilor – au atras companii care se incadreaza atat in categoria entitatilor de tip corporate, cat si intreprinderi mici si mijlocii (cu o pondere de 20%).

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.

Pentru detalii suplimentare: www.eximbank.ro sau informatii@eximbank.ro.