Piraeus Bank Romania si EximBank au incheiat un acord de plafon de garantare pentru IMM

Bucuresti, 24 mai 2017 – Piraeus Bank Romania si EximBank au incheiat un parteneriat in vederea facilitarii accesului clientilor IMM la finantarile oferite de banca. In urma acordului semnat, Piraeus Bank Romania dispune de un plafon de garantare in valoare de 15 milioane de lei.Parteneriatul dintre cele doua institutii bancare vizeaza companiile mici sau mijlocii aflate in cautare de solutii destinate finantarii capitalului de lucru sau realizarii de investitii, fara a detine insa active suficiente pentru a indeplini conditiile legate de gradul de acoperire cu garantii materiale a imprumutului.

Prin incheierea Acordului de Plafon de garantare, companiile IMM au acces la instrumente de creditare cu o durata a creditului de maximum 5 ani (in cazul produselor pentru proiecte de investitii), de pana la 12 luni (in cazul creditelor pentru activitate curenta) sau de pana la 24 luni (in cazul scrisorilor de garantie bancara). Procentul de garantare se ridica pana la 80% pentru creditele pe termen lung si este de pana la 70% pentru creditele destinate susținerii activitatii curente, procent care se aplica si scrisorilor de garantie bancara.

”Piraeus Bank Romania este una dintre bancile care isi doresc sa contribuie la dezvoltarea activitatii intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Incheierea acestui acord plafon de garantare cu EximBank confirma faptul ca impreuna sustinem companiile IMM, care inregistreaza o nevoie permanenta de lichiditati. Punem astfel la dispozitia clientilor persoane juridice instrumente complete si flexibile de creditare, intregite de garantii materiale adiacente. Pentru ca fiecare afacere se naste si se dezvolta intr-un ritm propriu, cautam alaturi de clientii nostri solutii optime destinate atat gestionarii activitatii companiei, cat si finantarii acesteia”, a declarat Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania.

”Suntem incantati ca Piraeus Bank Romania a decis sa se implice alaturi de EximBank intr-un parteneriat direct conectat cu mediul de afaceri din Romania, cu beneficii pentru toate partile implicate intr-un acord de finantare. In urma acestei colaborari este eliminat practic unul dintre impedimentele in accesarea surselor de finantare pentru IMM – respectiv valoarea si nivelul colateralului, facilitandu-se astfel accesul la solutii de finantare ce permit cresterea productivitatii si competitivitatii IMM intr-un mediu economic tot mai dinamic si complex. Invitam si alte banci comerciale sa valorifice oferta noastra, mai ales ca beneficiile oferite de Plafonul de garantii IMM permit diversificarea solutiilor de finantare a proiectelor IMM-urilor autohtone pe termen scurt si mediu”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Piraeus Bank Romania detine in portofoliul de credite adresate IMM-urilor produse de finantare diverse, menite sa acopere necesitatile clientilor bancii. Aria de produse pentru IMM include solutii de finantare clasica pe termen scurt, mediu si lung dar si instrumente bancare care presupun implementarea optima a proiectelor cu surse din Fonduri Europene, prin finantarea de cheltuieli eligibile, neeligibile si a grantului ce urmeaza a fi incasat de la Autoritatea de Management.

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala. Informații suplimentare pot fi obtinute prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro