Bancpost si EximBank, parteneriat pentru sustinerea planurilor investitionale ale antreprenorilor romani

Bucuresti, 4 iulie 2017 – Bancpost si EximBank anunta incheierea unui nou parteneriat pentru sustinerea sectorului antreprenorial local, care permite companiilor accesul mai facil la instrumente de finantare pentru desfasurarea activitatii curente, precum si pentru realizarea proiectelor de investitii. Astfel, prin semnarea Acordului de Plafon de Garantare IMM, un numar extins de companii mici si mijlocii care nu dispun de suficiente active pentru acoperirea garantiilor pot beneficia de solutiile de creditare Bancpost. Plafonul de garantare pus la dispozitia Bancpost este de 20 milioane lei si este dedicat garantarii creditelor in lei acordate de banca clientilor sai.

Clientii pot beneficia astfel de garantii individuale in valoare de maximum 1,5 milioane de lei. Pentru proiectele de investitii, garantia individuala poate acoperi pana la 80% din valoarea principalului. Pentru sustinerea activitatii curente, clientii pot accesa garantii de pana la 70% din valoarea liniei de credit, facilitate care poate fi reinnoita anual.

„Sa punem nevoile clientilor nostri pe primul loc face parte din ADN-ul organizatiei pe care o reprezint. Mai stim si ca una dintre preocuparile principale ale antreprenorilor atunci cand au nevoie de finantare pentru afacerea lor este identificarea unor garantii eligibile pentru banca. Consecinta fireasca este acest parteneriat intre Bancpost si EximBank care deschide noi oportunitati pentru antreprenori, acestia putand astfel sa dispuna, la momentul oportun, de sumele de care au nevoie pentru a-si indeplini planurile de investitii sau pentru a-si finanta activitatea curenta. De apreciat initiativa statului de a avea doi jucatori importanti pe piata contragarantiilor pentru creditele acordate clientilor IMM, intr-un context de piata in care este atat important sa finantam acest sector”, a declarat Dragos Calin, Director Executiv, Bancpost.

“Garantiile pe care statul roman le emite prin intermediul EximBank reprezinta o resursa extraordinara pe care companiile, prin intermediul bancilor comerciale, ar putea sa o exploateze mai mult. In acest context, este cu atat mai importanta decizia Bancpost de a se implica alaturi de EximBank intr-un parteneriat care raspunde nevoilor de finantare ale companiilor facilitand astfel accesul la finantare al IMM-urilor si, implicit, cresterea performantei acestui segment. Acordul incheiat aduce beneficii atat pentru firme, prin asigurarea nivelului necesar al colateralului, cat si pentru banca, prin reducerea riscului de credit si diversificarea solutiilor de finantare a proiectelor IMM-urilor, si ne dorim sa-l replicam si cu alte banci comerciale, in beneficiul net al antreprenorilor”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Despre Bancpost

Bancpost este o banca universala de top, cu o prezenta de peste 25 de ani pe piata locala si o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca deserveste aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de produse si servicii financiare. Bancpost acopera nevoile de finantare pentru toate categoriile de clienti, companii mari, IMM-uri, companii mici si persoane fizice atat prin produsele sale, cat si prin intermediul liniilor puse la dispozitie in parteneriat cu diverse institutii financiare internationale. Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 500 ATM-uri, 6.000 POS-uri si 190 de terminale automate de plata (APS-uri) care ofera acces comod si permanent la serviciile bancii. Avand in vedere angajamentul sau de a sprijini performanta si valorile romanesti, Bancpost a devenit Sponsor Oficial al Echipei Nationale de Fotbal incepand din 2015.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.