EximBank, partener pentru dezvoltarea Canah International

Bucuresti, 24 iulie 2017 – EximBank si compania Canah International, unul dintre principalii fabricanti europeni de produse naturale din seminte de canepa, au incheiat un acord financiar in valoare de un milion de lei ce are ca destinatie continuarea investitiilor societatii pentru atingerea obiectivelor sale de business.

”Aceasta colaborare este una deosebita din punctul nostru de vedere pentru ca avem un partener ce se poate constitui ca veritabil model de antreprenoriat. Un model care demonstreaza ca ideile bune se pot transforma oricand in afaceri viabile, iar, daca ai alaturi si o banca ce iti intelege cerintele si se adapteaza nevoilor tale, atunci succesul nu va intarzia sa apara. Parteneriatul cu Canah International –  una dintre companiile autohtone care a reusit sa se impuna in strainatate – confirma o data in plus ca EximBank reprezinta o resursa de exploatat pentru firmele romanesti care sunt in cautarea instrumentelor financiare necesare dezvoltarii afacerilor lor atat in tara, cat si in afara granitelor”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Canah International – primul producator de ulei de canepa din Romania si singurul procesator integrat si certificat ecologic de seminte de canepa din Europa, care realizeaza toate produsele (BIO si conventionale) derivate din aceste seminte – isi desfasoara activitatea de productie la Salonta, judetul Bihor, fabrica fiind construita in 2007 din fonduri SAPARD. Societatea a investit permanent in modernizare, astfel ca, in 2015, compania si-a dublat capacitatea de procesare la 2.000 de tone seminte/an, proiect care, de asemenea, a fost realizat avand si suportul EximBank.

Produsele companiei – uleiul de canepa, capsule cu ulei de canepa, seminte decorticate si faina de canepa – sunt livrate in proportie de peste 80% in afara granitelor, in special in tari din Europa de Vest, dar si in SUA, sub marca Canah sau sub marca privata, restul produselor fiind distribuite pe piata interna.

”Noul proiect de investitii reprezinta o etapa necesara in dezvoltarea companiei noastre si vizeaza in principal extinderea capacitatii de depozitare si achizitia unor echipamente de productie care sa ne permita sa imbunatatim calitatea produselor. Ne dorim sa continuam sa crestem, sa ne diversificam gama de produse si sa ne consolidam pozitia de top pe piata globala pe care activam. Asadar, pentru noi este important sa continuam investitiile si suntem incantati ca am reusit sa gasim in EximBank un partener care sa sustina demersul nostru”, a spus Dan Lazarescu, fondatorul si administratorul Canah International.

Despre Canah International

Canah International este cel de-al treilea business dezvoltat de omul de afaceri Dan Lazarescu care, in anii ’90, a pus bazele firmei de servicii medicale Rombel Medical (devenita Medicover) si companiei de IT Total Soft. In 2005, antreprenorul a iesit din toate afacerile si a decis ca este momentul momentul inceperii unui nou business. Convins de calitatile terapeutice ale semintelor de canepa – ce actioneaza pe patru arii: cardiovascular, boli mintale, dermatologie si asupra sistemului imunitar, si analizand mai multe idei si oportunitati, s-a concentrat pe nisa procesarii semintelor de canepa. Acest lucru a permis companiei sa devina foarte specializata pe fiecare aspect al procesului de productie, de la selectia semintelor de canepa, depozitarea, procesarea si pana la ambalarea lor. Societatea isi desfasoara activitatea de productie la Salonta, materia prima necesara fiind asigurata preponderent din import. Canah International produce in principal ulei din seminte de canepa presat la rece, capsule cu ulei de canepa, seminte decorticate de canepa, pudra proteica din seminte de canepa, faina din seminte de canepa, fibre din seminte de canepa, lotiune cu ulei de canepa pentru o piele sanatoasa si batoane cu seminte de canepa. Compania, care avea la finele anului trecut 35 de angajati, a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de aproape 24 de milioane de lei, in crestere cu 5% fata de anul anterior.

Pentru detalii:  office@canah.com   +40 259 373 336   www.canah.ro