EximBank deschide inca trei noi agentii si isi dubleaza capacitatea de reprezentare

Bucuresti, 28 august 2018 – EximBank a inaugurat in ultima luna trei noi agentii – la Miercurea Ciuc, Deva si Alba Iulia, in urma procesului de extindere a retelei comerciale derulat, banca dublandu-si numarul de unitati pe care le opereaza in intreaga tara.

”Fiind o banca de nisa, cu un portofoliu special de produse care ne permite construirea de mixuri financiare complexe pentru segmentul corporate, mizam in continuare pe consilierea personalizata si pe contactul direct cu clientii nostri. Este motivul pentru care ne-am concentrat pe dezvoltarea in mod echilibrat a retelei teritoriale, acest proces demarat in 2013 conducand la mai mult decat o dublare a numarului de unitati: banca detine in prezent 25 de puncte de reprezentare (24 de agentii si o sucursala), fata de 12 la finele lui 2012. Acoperim astfel cele mai importante centre economice din tara si facilitam accesul mediului de business la o gama moderna si competitiva de produse care include finantari, garantii, asigurari, precum si produse de trezorerie, cash management, factoring sau trade finance”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Agentia Miercurea Ciuc, deschisa pe strada Stadion, nr. 1 BIS, deserveste companiile din judetele Harghita si Covasna, unitatea de la Deva, ce functioneaza pe B-dul Decebal, bloc D, este disponibila societatilor comerciale din judetele Hunedoara si Caras-Severin, iar agentia de la Alba Iulia de pe strada T. Vladimirescu, nr.9, bl.V2C, se adreseaza fimelor din judetul Alba.

Toate cele trei noi unitati functioneaza la fel ca si celelalte detinute de banca – fara servicii de back office, cu un numar de trei angajati care recurg la metode de vanzare directa, la sediul companiilor.

EximBank este o institutie specializata care se implica activ de peste 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare.

Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.

EximBank si-a intarit pozitia pe piata bancara reusind sa urce in topul bancilor din 2017 pana pe locul 15, cu active de 5,5 mld. lei si o cota de piata de 1,3%, evolutie sustinuta de procesul complex de modernizare si adaptare a produselor si serviciilor la standardele si practicile bancare actuale implementat pe parcursul ultimilor 5 ani. Spre comparatie, in 2013, EximBank se afla pe locul 20 in sistemul bancar, cu active de 3,9 mld. lei.