Altex continua extinderea – investeste in dezvoltarea unui nou depozit

Bucuresti, 9 octombrie 2018 – Altex Romania va dezvolta un nou centru logistic langa Bucuresti, in comuna Dragomiresti Vale, pe un teren de 15,2 ha care a fost achizitionat de pe piata libera cu suma de aproximativ 5,5 milioane de euro.

Noul hub logistic, care reprezinta o investitie totala de peste 37 milioane de euro, este alcatuit din doua cladiri principale de depozitare de aproximativ 90.000 mp suprafata totala si 46.000 mp de platforme logistice externe, proiectarea si construirea urmand a fi realizate de GSE Romania, selectata pentru experienta sa si pentru solutiile tehnice inovatoare care vor fi implementate in proiect. Prima etapa a proiectului va fi finantata in proportie de 80% de catre EximBank si urmeaza a fi finalizata in trimestrul I al anului 2019. Etapa a doua a proiectului urmeaza sa fie dezvoltata anul viitor si necesita o investitie de 15 milioane de euro pentru care Altex Romania cauta finantare.

“Noul centru logistic va cumula activitatea care astazi se desfasoara in patru depozite, oferind astfel disponibilitate mai buna pentru o gama variata de produse si servicii de livrare mai rapida clientilor nostri. Aceasta investitie reduce costurile operationale sprijinind promisiunea Altex de a oferi clientilor o gama variata de produse si cel mai mic pret din Romania”, a spus Dan Ostahie, CEO Altex Romania.

”EximBank isi respecta angajamentul ferm asumat de sustinere a mediului de afaceri si, prin incheierea acestui nou acord cu una dintre cele mai importante companii antreprenoriale romanesti, jucator de top pe piata pe care activeaza, continua sa-si consolideze pozitia de partener de afaceri preferat de elita business-ului. Suntem convinsi ca acordul cu Altex reprezinta doar o prima etapa dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Si asta pentru ca preocuparea noastra ramane aceea de a construi o relatie solida cu mediul de afaceri prin sustinerea firmelor care vor sa consolideze modele de afaceri sustenabile”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Noul centru logistic dezvoltat de Altex este proiectat pentru a gazdui toate tipurile de produse, de la electrocasnice mari pana la componente IT si accesorii. Aceasta facilitate moderna va fi deservita de 60 de cai de acces, iar cele 4 lifturi de ultima generatie, fiecare cu o capacitate de 1,7 tone, vor deservi zona de E-commerce. Iluminatul va fi asigurat de un sistem performant LED, proiectat pentru a fi utilizat in conditii diferentiate de miscare. Noul centru logistic va imbunatati conditiile de munca pentru cei peste 200 de angajati care isi vor desfasura activitatea in 3.500 de mp de birouri si zone administrative, acestia beneficiind de conditii moderne de lucru, zone de training si de relaxare.

“Suntem mandri ca Altex ne-a incredintat acest proiect strategic. Noul centru logistic de 90.000 mp va servi la sustinerea cresterii Altex, iar experienta noastra in proiectarea si construirea de spatii logistice aferente sectorului electro-IT va contribui la livrarea cu succes a acestui proiect”, a spus Dan Baloi, Director de Dezvoltare GSE Romania SRL.

Despre Altex Romania

Altex Romania este liderul pietei de retail din Romania in domeniul electro-IT de peste 15 ani, cu 4.000 de angajati. Misiunea companiei este de a oferi clientilor cel mai bun pret, cea mai mare gama de produse si servicii cu valoare adaugata. Prin reteaua nationala de 99 de magazine Altex si 19 magazine Media Galaxy aflate in cele mai importante orase din tara si magazinele online www.altex.ro si www.mediagalaxy.ro, ALTEX ofera clientilor o gama variata de produse inovatoare, la cele mai avantajoase preturi, sustinute de solutii optime de finantare.

 Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc de peste 25 de ani. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare.

Despre GSE Romania

GSE este specializata in proiectarea la cheie si constructia de cladiri in cladirile industriale, logistice, comerciale, realizand peste 15.000.000 mp. De la infiintarea sa in 1976, GSE a devenit punctul de referinta in modelul de afacere, proiectare si construire la cheie, bazate pe servicii globale in realizarea proiectului de constructie, inclusiv acoperirea aspectelor financiare si juridice, prospectarea terenurilor, studii tehnice, proiectare / constructie si servicii post-ingrijire. Colaborand indeaproape cu clientul si tinand cont de cerintele clientului, serviciile GSE Group se bazeaza pe garantii ferme care acopera calitatea, costul si termenele limita. Avand in mijlocul atentiei cei 380 de angajati, GSE a generat venituri in 2017 de 480 mil euro, realizand in total 70 de proiecte. GSE functioneaza in multe tari din Europa, fiind prezenta si in China, India si SUA. In Franta, compania are o retea de 12 birouri regionale, fiind cea mai mare retea a unui Contractor General. GSE este prezenta in Romania din 2005 si a construit facilitati pentru Renault-Dacia, Phoenix Geodis, Plexus, MGI Coutier, Point Park Properties.