Facilitatea acordata de EximBank pentru Romelectro, desemnata “Finantarea anului” in energie

Bucuresti, 07 decembrie 2018 – EximBank a fost desemnata castigatoarea categoriei ”Finantarea anului”, in cadrul celei de-a 6-a editii a Galei premiilor pentru energie, organizata de energynomics.ro, pentru acordul incheiat in acest an cu Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice.

Banca a acordat companiei o facilitate in valoare totala de 150 de milioane de lei, care include o componenta de finantare, ce acopera nevoile temporare de cash, si una de garantare – scrisori de garantie bancara, care va asigura companiei finantarea necesara pentru executarea contractelor pe care le-a castigat in Romania si pe pietele internationale.

Numai pe parcursul ultimelor luni, Romelectro a castigat licitatiile organizate de CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea mai multor statii electrice de transformare, Focsani Vest, Roman Nord, Bacau Sud, Smardan, Craiova si Medgidia, contracte in valoare totala de peste 50 de milioane de euro. De asemenea se afla in faza avansata de finalizare proiectul de modernizare a statiei Bradu de 400/220/110/20 kV, cat si o investitie in mai multe segmente de linie de 220 si 110 kV in Kosovo.

”Ne bucuram ca finantarea acordata de EximBank a fost apreciata de juriu si suntem incantati ca reusim sa continuam parteneriate cu companii foarte solide din Romania care deruleaza proiecte cu impact asupra sectorului in care activeaza, asupra comunitatii si a economiei in ansamblu. Colaboram cu Romelectro de patru ani, timp in care, avand EximBank ca principal partener financiar, compania a reusit atat sa-si majoreze portofoliul de proiecte, cat si sa-si extinda si sa-si consolideze prezenta pe piete externe puternic concurentiale. Este expresia faptului ca, pentru orice companie care are alaturi o banca ce ii intelege cerintele si se adapteaza nevoilor sale, asa cum este EximBank, succesul nu va intarzia sa apara”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Premiul a fost acordat in urma votului unui juriu de specialitate care a analizat candidaturile prin prisma structurii acordului de finantare, a impactului asupra companiei finantate, precum si a cresterii de afacere anticipata si a beneficiilor pentru actionari.

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare.

Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.