EximBank majoreaza la 16 milioane de euro finantarea acordata Maschio-Gas­pardo Romania

Bucuresti, 20 decembrie 2018 – EximBank si producatorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo Romania au agreat majorarea imprumutului acordat in 2017 de banca, pentru derularea activitatii curente a companiei, la aproximativ 16 milioane de euro, de la 2,6 milioane de euro.

”Flexibilitatea si adaptabilitatea se numara printre valorile EximBank, iar acest lucru inseamna ca avem abilitatea de a face fata provocarilor, de a manifesta deschidere fata de noi abordari si de a ne adapta la nevoile partenerilor nostri. Este o calitate care ne permite sa continuam si sa extindem colaborari cu companii in plina dezvoltare precum Maschio-Gas­pardo Romania, carora le putem asigura resursele financiare necesare pentru implementarea cu succes a unor proiecte de investitii ce asigura o crestere a capacitatii si a volumului de productie, o extindere a gamei de produse, precum si o majorare a valorii exporturilor”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Producatorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo Romania, parte a grupului italian Maschio Gaspardo, lider la nivel mondial in productia de echipamente agricole pentru cultivat, semanat/plantat, recoltat si protecta culturilor, detine o fabrica in localitatea ara­deana Chisineu-Cris, la 43 de kilometri de municipiul Arad, unde produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinti si prese de balotat). Compania a finalizat in 2017 implementarea unui proiect de extindere a capacitatii de productie si diversificarea acesteia, in valoare de circa 10 milioane de euro, care a constat in extinderea halei de productie cu 8.650 de metri patrati si dotarea acesteia cu echipamentele necesare.

”Am vazut ca sloganul vostru este <Romania creste cu noi> si as vrea sa va spun ca si noi am crescut tot cu voi. Am venit in Romania cu 15 ani in urma si am reusit sa ajungem la o cifra de afaceri anuala de 50 de milioane de euro, rezultat la care am avut de-a lungul timpului tot suportul vostru, al EximBank. Vreau sa va multumesc pentru toata colaborarea noastra – de la nivelul agentiei Arad si pana la nivel de top management – pentru toata deschiderea si viteza cu care v-ati adaptat la nevoile noastre. Am intalnit multi bancheri la viata mea, dar ce m-a atras la voi a fost ca nu v-ati uitat doar la numere, la cifre, ci ati vrut sa vedeti si dincolo de birouri. Ati fost impreuna cu noi in fabrica si ati vazut cum producem utilajele, ati fost impreuna cu noi pe camp cand am testat utilajele. Bilantul niciodata nu transmite emotiile pe care le transmit oamenii”, a spus Mirco Maschio, presedintele Grupului Maschio-Gaspardo, angajatilor EximBank cu ocazia unui eveniment comun organizat recent.

Despre Maschio-Gas­pardo

Maschio-Gas­pardo Romania este parte a grupului italian Maschio Gaspardo care are 7 unitati mari de productie, 4 in Italia si alte 3 in strainatate (Romania, India si China) si 12 filiale de vanzari in strainatate (Franta, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, China, India, Romania). Maschio Gaspardo este o prezenta relevanta la scara mondiala cu peste 2.200 de angajati si cu o cifra de afaceri anuala de peste 300 de milioane de euro, din care 80% se exporta in 100 de tari ale lumii, grupul este pe primul loc in Italia si printre primii producatori din lume in sectorul echipamentelor agricole.  In Romania, grupul este prezent din 2003, in fabrica de la Chisineu-Cris lucrand in prezent aproape 450 de angajati.