EximBank, lider pe piata factoringului de export

Bucuresti, 01 iulie 2019 – Cu o cifra de afaceri neta de 155,61 milioane de euro, EximBank a fost anul trecut liderul pietei locale de factoring de export, conform datelor Factors Chain International (FCI), cea mai importanta organizatie internationala de profil.

”EximBank a reusit anul trecut sa convinga tot mai multe companii ca are capacitatea de a genera solutii financiare flexibile si avantajoase care raspund preocuparilor de optimizare a cash-flow-ului si de finantare, administrare si colectare a creantelor, lucru care, iata, ne propulseaza pe prima pozitie in topul bancilor care ofera servicii de factoring de export. In ultimii patru ani, ne-am concentrat pe extinderea si rafinarea ofertei de produsele complementare finantarii, iar performanta inregistrata pe zona de factoring de export vine sa demonstreze corectitudinea principiilor pe care le-am aplicat in gandirea noastra  strategica, fiind cu atat mai notabila pentru noi cu cat am reusit sa devansam competitori de anvergura, care se pozitioneaza pe primele pozitii in clasamentul bancilor locale”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Anul trecut, clientii EximBank s-au orientat in special catre factoringul fara regres (atat intern, cat si extern) care are ca principal atu acoperirea riscului de neplata, pe locul secund in topul solicitarilor situandu-se factoringul cu regres. In ceea ce priveste profilul clientilor, flexibilitatea ofertei si avantajele acesteia, precum si rapiditatea in procesarea solicitarilor, au atras companii care se incadreaza atat in categoria entitatilor de tip corporate, cat si intreprinderi mici si mijlocii.

Preocuparea permanenta a bancii de a oferi solutii financiare adaptate atat la practicile corporate din piata, dar, mai ales, la cerintele clientilor, s-a materializat in extinderea portofoliului, anul acesta EximBank iesind pe piata cu o oferta ce integreaza reverse factoring si factoring extern cu asigurare emisa in numele si contul statului roman.

Prin reverse factoring EximBank sustine debitorul sa mentina o relatie eficienta cu furnizorii, sa obtina termene de plata mai mari, in timp ce furnizorii beneficiaza de finantare inainte de scadenta in baza facturilor acceptate la plata, diminuandu-si astfel riscul de neincasare.

Cat priveste produsul de factoring extern cu asigurare emisa in numele si contul statului roman, acesta permite bancii sa extinda aria de adresabilitate si catre acele companii care deruleaza tranzactii comerciale internationale cu un grad inalt de risc, oferind astfel exportatorilor romani un nou instrument menit sa le asigure un grad ridicat de confort in derularea afacerilor cu parteneri externi.

EximBank se implica activ de peste 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale cu un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare.

In 2018, banca a raportat o crestere consistenta a expunerilor, o calitate ridicata a activelor, o majorare a cotei de piata pe segmentul de creditare corporate, precum si un profit record.  La finele ui 2018, banca administra expuneri totale in valoare de 8,0 miliarde de lei, in crestere cu 30% fata de sfarsitul anului 2017, si inregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentand cea mai buna performanta financiara din ultimii noua ani.