EximBank finalizeaza achizitia Bancii Romanesti

Bucuresti, 23 ianuarie 2020 – EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti S.A. (BROM), oferta inaintata fiind parte a acordului incheiat in luna iunie 2019 intre EximBank si National Bank of Greece (NBG) privind achizitia participatiei acesteia de 99,28% in actionariatul BROM.

In urma achizitiei, EximBank intra pe atractiva piata de retail din Romania, devenind o banca universala cu servicii complete si continuand sa isi indeplineasca misiunea pe termen lung prin sustinerea si promovarea dezvoltarii economice a Romaniei.

Noua entitate se va situa printre primele 10 banci din Romania, avand o cota de piata de aproximativ 3%.

”Prin achizitia Bancii Romanesti, EximBank isi imbunatateste serviciile acordate clientilor locali si isi creste capacitatea de sustinere a dezvoltarii economiei romanesti. Cota de piata a BROM, un management performant si un nivel bun de solvabilitate si lichiditate completeaza punctele forte ale EximBank, impreuna urmand sa fim si mai puternici. Sunt increzator ca toate aceste elemente definitorii, unificate la finalul procesului de integrare ce urmeaza,  vor crea o institutie de referinta pe piata financiar-bancara ce va raspunde mai bine cerintelor clientilor nostri”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

J.P. Morgan Securities plc a actionat in calitate de consultant financiar unic in cadrul tranzactiei. EximBank a mai fost asistata de catre Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, in timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan international, iar Bulboaca&Asociatii SCA a asigurat asistenta juridica pe plan local.