Don Pedro isi dubleaza capacitatea de productie cu finantare de la EximBank

Bucuresti, 15 martie 2021 – Compania Don Pedro SRL, unul dintre principalii producatori romani de hartie tissue, si-a dublat capacitatea de productie in urma finalizarii unui program de investitii in echipamente si utilaje, pentru care a beneficiat de o finantare in valoare de 31 de milioane de lei de la EximBank.

Prin noua investitie, finalizata recent, societatea a pus in functiune o linie de productie total automatizata care transforma o bobina de hartie (jumbo rola) in produs finit (hartie igienica si prosop hartie ), ambalat, etichetat individual/bax si paletizat, transferat pe raft in depozit de unde se incarca in mijlocul de transport, cu interventie umana minima.

”Suntem incantati ca am reusit sa sustinem compania Don Pedro in implementarea acestui proiect de investitii, derulat intr-o perioada plina de provocari pentru mediul de afaceri. Este un semnal imbucurator faptul ca, in ciuda contextului economic dificil, exista antreprenori romani care continua sa investeasca pentru dezvoltare, iar  faptul ca aceasta societate cu viziune de crestere a afacerilor pe termen lung a ales EximBank ca partener financiar confirma ca banca este un veritabil sustinator al antreprenoriatului autohton avand capacitatea de a propune segmentului corporate solutii financiare ce contribuie la dezvoltarea sustenabila a afacerilor si a economiei”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Societatea Don Pedro a investit continuu in tehnologie atat pentru cresterea calitatii produselor sale, cat si pentru majorarea capacitatii de productie.

Compania valceana isi desfasoara activitatea intr-un spatiu de productie 12.000 mp si depozitare de 18.000 mp si detine un portofoliu de peste 1.200 de produse, atat marci proprii – El Capitan, Foxia si Pariss, cat si private. Societatea, care are circa 240 de angajati, a inregistrat in 2019 afaceri de peste 114 milioane de lei.

”Faptul ca am investit constant in tehnologii de ultima generatie pentru a atinge cele mai inalte standarde de productie si personalizare ne-a permis sa ne extindem portofoliului de clienti. In 2019, unitatea noastra de productie era utilizata la capacitate maxima, iar comenzile din partea clientilor mari erau in continua crestere. Acest lucru ne-a determinat sa implementam un nou proiect de investitii, prin care sa ne extindem capacitatea de productie si care sa ne permita totodata sa producem toata gama de produse sub marca proprie premium. Avand suportul EximBank am reusit sa finalizam si aceasta etapa de dezvoltare care ne va mentine business-ul pe o panta ascendenta si ne va consolida prezenta pe piata de profil”, a spus Petrisor Lazar, Director General Don Pedro.

Despre Don Pedro SRL

Compania a fost infiintata in 1995, in judetul Valcea, avand capital privat 100% romanesc. A pornit la drum cu trei oameni, intr-un spatiu de productie de 600 mp si s-a dezvoltat continuu. In prezent, societatea are in portofoliu peste 1.200 de produse – hartie igienico-sanitara, simpla si parfumata, batiste din hartie parfumata sau simpla, prosoape de hartie, servetele de masa simple sau personalizate, servetele destinate segmentului HoReCa, prosoape de bucatarie imprimate sau role profesionale din hartie etc. – care sunt distribuite preponderent pe piata interna, in toate lanturile mari de magazine sau de benzinarii. Compania are capacitatea de a-si transporta produsele oriunde pe teritoriul Romaniei, dar si in afara tarii si de a se aproviziona cu materii prime, prestand complementar si servicii de transport rutier de marfuri, catre terti. In 2020 a demarat un proiect pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizand energia solara. Centrala va permite Don Pedro sa-si asigure o mare parte din energia electrica necesara pentru unitatea de productie. Pentru detalii: www.donpedro.com.ro

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economie. Pentru detalii: www.eximbank.ro