Programul financiar de sustinere a companiilor mari: EximBank finanteaza cu 100 mil. lei Oltina Impex Prod Com, unul dintre cei mai importanti producatori romani din morarit si panificatie

Bucuresti,   20  aprilie 2021 – EximBank a acordat o finantare in valoare de 100 de milioane de lei companiei prahovene Oltina Impex Prod Com, unul dintre cele mai mari jucatori din sectorul moraritului si panificatiei din Romania.

Fondurile sunt destinate asigurarii necesarului de lichiditati pentru activitatea curenta a companiei si au fost acordate cu garantie de stat emisa in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari.

”Preocuparea noastra strategica ramane in aceasta perioada sa gasim cele mai bune solutii financiare, in linie cu nevoile si asteptarile companiilor romanesti angrenate in acest demers de contracarare a efectelor pe care pandemia le-a produs la nivelul economiei. Ne bucuram ca, prin facilitatea acordata, putem sa asiguram unuia dintre cei mai importanti producatori din domeniul moraritului si panificatiei, dezvoltat de antreprenori romani, fondurile necesare pentru mentinerea activa a  lantului de productie, prin infuzia de capital de lucru. Vom continua sa fim alaturi de intreprinzatorii romani si le vom oferi solutiile financiare care sa le permita sa mearga mai departe pentru ca Romania creste cu noi toti”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Oltina Impex Prod Com, specializata in productia painii, a specialitatilor de panificatie si patiserie, a fainurilor de grau si porumb, precum si in distributia acestora, are sediul in Urlati, judetul Prahova, si isi desfasoara activitatea prin intermediul a 13 puncte de lucru (productie, magazine si silozuri) amplasate in judetele Prahova, Ialomita, Galati si Teleorman. Produsele companiei sunt distribuite in toata tara – printre clienti sai numarandu-se marile retele de retail, principalii producatori de paine si importanti traderi de cereale, dar si in unele state din Uniunea Europeana si Asia. Societatea are peste 500 de angajati si inregistra la finele anului 2019 afaceri de aproape 427 de milioane de lei.

”Pentru noi, perioada starii de urgenta a fost una foarte incarcata, mai ales la inceput, cand cererea de produse de panificatie si, mai ales a fainurilor a fost in crestere. Apoi, efectele pandemiei nu au intarziat sa-si puna amprenta si asupra activitatii noastre: restrictiile de circulatie au redus interactiunea cu fermierii fapt ce a ingreunat aprovizionarea cu cereale, crearea de orare de lucru are sa permita respectarea recomandarilor in domeniu a crescut timpii de livrarare si de onorare a comenzilor, iar aparitia unor cazuri de imbolnavire în familile unor angajati a condus la o lipsa temporara de personal. Toate acestea s-au suprapus peste un an agricol foarte slab fapt ce a crescut pretul cerealelor, iar cantitatea aprovizionata a fost mai redusa din lipsa lichiditatilor. In ciuda tuturor acestor provocari, ne-am continuat activitatea si suntem incantati ca am reusit sa accesam aceasta finantare de la EximBank care ne va permite sa ne consolidam capitalul de lucru si sa ne concentram atentia pe derularea proiectelor de dezvoltare care includ punerea în functiune a unei noi mori de cereale la Carani, judetul Timis”, a spus Cosmin Olteanu, administratorul Oltina Impex Prod Com.

 Despre Oltina Impex Prod Com

Societatea a fost infiintata în 1994, in orasul Urlati – Prahova, avand ca principal obiect de activitate comertul, iar cinci ani mai tarziu si-a diversificat activitatea intrand în domeniul moraritului. În intervalul 2006 – 2009, compania a  investit consistent in modernizarea morii sale de grau din Urlati, atat fonduri europene, cat si fonduri proprii. In 2011, Oltina a finalizat un nou proiect de investitii prin punerea in functiune a unei fabrici de paine si patiserie, tot la Urlati.  In anii care au urmat, compania a continuat sa investeasca in dezvoltare: a pus in functiune o moara de porumb si o fabrica de produse de patiserie.  Ca o nevoie de dezvoltare a capacitatii de depozitare a cerealelor, in 2018, Oltina a achizitionat trei baze de stocare in judetele Ialomita, Teleorman si Galati, baze si silozuri ce au crescut capacitatea de stocare la peste 120.000 de tone. Compania a continuat sa-si majoreze capacitatea de stocare care, in prezent, ajunge la circa 260.000 de tone de cereale. Pentru detalii: www.oltina.ro

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro