Ra-Ra Hotels dezvolta proiectul Radisson Blu Aurum din Brasov cu finantare de la EximBank

Bucuresti, 19 mai 2021 – Compania Ra-Ra Hotels, parte din Ra Ra Group Brasov, a incheiat un acord financiar cu EximBank pentru dezvoltarea proiectului Radisson Blu Aurum. Acordul vizeaza o finantare de 9 milioane de euro, suma care va fi utilizata pentru finalizarea primului hotel cu franciza internationala din centrul Brasovului. Investitia totala ajunge la 14 milioane de euro, diferenta sumei fiind asigurata de firma investitoare.

”Acest parteneriat este unul puternic, de incredere reciproca, care ne va ajuta sa ne ducem la indeplinire obiectivele propuse. Fluxul de lucru cu banca este unul rapid si eficient, iar operatiunile de decontare sunt asistate de compania Colliers, un alt partener cu care conlucram bine. Pentru noi, antreprenorii brasoveni, care dezvoltam afaceri din 1993 in Romania, colaborarea cu o banca romaneasca ne bucura si ne ofera increderea ca impreuna putem ajuta la dezvoltarea locala, lucru pe care ni l-am propus de la bun inceput. Brasovul merita un proiect turistic cu adevarat nou si modern, cu servicii la standarde internationale, care sa aduca o abordare diferita si un plus de calitate turismului local”, a declarat Ramona Neamtu, owner Ra-Ra Hotels.

”Suntem incantati ca am reusit sa sustinem Ra-Ra Hotels in implementarea acestui proiect de investitii, derulat intr-o perioada plina de provocari pentru mediul de afaceri. Credem ca este un parteneriat care confirma o data in plus faptul ca EximBank este un veritabil sustinator al antreprenoriatului autohton avand capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii la un nivel competitiv de pret, atractive pentru toate companiile care vor sa faca performanta. Vom continua sa fim alaturi de intreprinzatorii romani si le vom oferi cele mai bune solutii financiare care sa le permita sa-si consolideze pozitia pe piata sau sa-si dezvolte activitatea”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

”In luna martie a acestui an, Colliers a dat startul colaborarii cu Ra-Ra Hotels, echipa de antreprenori locali care dezvolta hotelul Radisson Blu din Brasov. Oferim servicii de monitorizare a constructiei celor peste 6.000 mp ai proiectului, care va fi finalizat in luna noiembrie, iar apoi inaugurat cel tarziu in ianuarie 2022. Primul raport de monitorizare – Raportul Zero – a fost deja predat, colaborarea continuand pana la data inaugurarii. Acesta este al doilea proiect din segmentul de hoteluri pentru care Colliers ofera servicii de project monitoring”, a spus Silvia Rusei, Colliers expert.

In acest moment, proiectul se afla in faza finala de implementare, termenele propuse fiind respectate: consolidarea structurii a fost finalizata si au inceput lucrarile de partitii interioare si instalatii. Hotelul va avea cinci etaje, 111 camere si va cuprinde un restaurant, un bar la parter, centru de afaceri si conferinte, skybar, sala fitness, masaj, piscina si terase.

Radisson Blu este parte a Radisson Hotel Group, care include Quorvus Collection, Radisson®️, Radisson RED, Park Plaza®️, Park Inn®️ by Radisson si Country Inns & Suites By CarlsonSM.

***

Despre RaRa Hotels

RaRa Hotels face parte din RaRa Group, fondat in centrul Romaniei, la Brasov, ca o afacere de familie. Incepand din 1993 proiectele RaRa au reprezentat un etalon pe piata romaneasca, in domeniile lor de activitate. Grupul cuprinde afaceri 100% romanesti, care activeaza in domenii precum turism, imobiliare, energie, productie de materiale de constructii, logistica si agribusiness. Implicarea grupului in segmentul hotelier a inceput cu Twins Apartments, un proiect de succes care ofera cazare in apartamente elegante ce combina toate avantajele unui hotel cu intimitatea si confortul unei locuinte proprii. Pentru detalii: www.raragroup.ro

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Despre Colliers

Colliers (NASDAQ, TSX: CIGI este unul dintre liderii globali in servicii de consultanta imobiliara si de management al investitiilor. Cu operatiuni in 67 de tari, cei peste 15.000 de specialisti lucreaza impreuna pentru a oferi consultanta de specialitate pentru chiriasi, proprietari si investitori. Timp de peste 25 de ani, echipa noastra experimentata de management a oferit actionarilor profituri investitionale anuale de aproape 20%. Cu venituri anuale de 3 miliarde de dolari (3,3 miliarde de dolari inclusiv afiliatii) si active gestionate de 40 miliarde de dolari, compania maximizeaza potentialul proprietatilor si accelereaza succesul clientilor si al angajatilor. Biroul Colliers din Romania a fost infiintat in 1996 si are peste 90 de profesionisti care ofera pentru piata imobiliara comerciala locala o varietate de servicii de consultanta pe mai multe linii: Office 360, Construction, Retail, Valuation & Advisory, Investment, Green & Healthy Buildings, Land, Property Management, Industrial & Logistics, Project Monitoring &Technical Due Dilligence.