IMM Invest: EximBank finanteaza producatorul de case din lemn Podreg

EximBank si producatorul muresan de case din lemn Podreg au incheiat un acord de finantare,  in cadrul programului IMM Invest, in valoare de 219.000 de lei, facilitatea avand ca destinatie sustinerea derularii activitatii curente.

Podreg este o societate cu capital 100% autohton, infiintata in anul 1994, care, initial, a avut ca obiect de activitate fabricarea de cherestele si grinzi. Ocazional, compania realiza constructii cu destinatia de locuinte din lemn masiv. In anul 2000 insa, ca urmare a participarii la un targ international, compania a inceput colaborarea cu un arhitect francez si s-a specializat pe realizarea de case si cabane din lemn masiv.

Calitatea produselor a atras din ce in ce mai multi clienti, atat din tara, cat si din strainatate, compania finalizand peste 200 de constructii, in special in Franta. In portofoliul international al companiei, pe langa multitudinea de case si cabane individuale, se afla un proiect realizat in sudul Frantei, la Carcassonne, proiect premiat pentru inovatie.

Complexul ”Les Cabanes dans les bois”, format din 29 cabane in copaci, a fost realizat in intregime de Podreg, iar dezvoltatorul a castigat premiul “Palm D’Or” pentru inovatie hoteliera de la Targul de Turism-Paris in 2015. La acesta se adauga cinci cabane din lemn in “Parc de la Belle” din localitatea Magne, un conac pe piloni situat intr-un parc de distractii de langa Poitiers si alte 12 cabane intr-un resort de ski de la Sainte Anne la Condamine-Franta.

Compania a investit permanent in tehnologie de ultima generatie capabila sa asigure fluxul de productie si o calitate ridicata a produselor, fiind unic producator regional pentru anumite categorii de lambriuri si dusumele. Societatea are 18 angajati si a inregistrat in 2019 afaceri de 1,7 milioane de lei.

”Anul trecut a fost unul provocator pentru toate companiille si nici noi n-am facut exceptie. Pandemia ne-a diminuat semnificativ activitatea fiind nevoiti sa recurgem la somaj tehnic pentru cea mai mare parte a personalului. Dupa incetarea starii de urgenta si redeschiderea frontierelelor insa, ne-am reluat treptat activitatea in conditiile in care piata franceza a constructiilor a inregistrat un reviriment semnificativ, si am reusit sa acoperim cu comenzi ferme capacitatea de productie pentru tot restul anului. Suntem bucurosi ca am reusit sa accesam aceasta finantare de la EximBank, in cadrul programului IMM Invest, care ne permite sa continuam sa ne derulam activitatea in aceste vremuri pline de incertitudine”, a spus Adrian Boila, managerul Podreg.

EximBank participa la programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii – IMM Invest, derulat de statul roman pentru atenuarea efectelor economice negative ale pandemiei COVID-19. Prin implicarea in acest program guvernamental, EximBank ofera companiilor posibilitatea de a accesa finantari care sa asigure lichiditatile necesare pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii in conditii speciale: zero comisioane aferente creditarii, zero dobanda (in urma incasarii ajutorului de stat) pe o perioada determinata de timp si cu posibilitatea prelungirii, precum si de o structura flexibila de garantare in completarea garantiei de stat. Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10 mil. lei pentru investitii si pana la 5 mil. lei pentru capital de lucru. Pentru detalii: informatii@eximbank.ro.