EximBank finanteaza cu 5 milioane de euro Italsofa Romania

Bucuresti, 18 august 2021 – EximBank a acordat o finantare in valoare de 5 milioane de euro companiei Italsofa Romania, unul dintre cele mai mari businessuri din industria de mobila din Romania. Fondurile sunt destinate asigurarii necesarului de lichiditati pentru activitatea curenta a companiei si au fost acordate cu garantie de stat emisa in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari, care acopera 90% din finantare.

„Incheierea acestui acord financiar este o continuare fireasca a parteneriatului pe care EximBank il are cu Italsofa, un parteneriat solid, construit pe capacitatea noastra de a genera solutii financiare personalizate si pe potentialul de business sustenabil al companiei. Facilitatea structurata completeaza paleta zonelor acoperite in timp de colaborarea noastra, astfel ca ne bucuram ca acum putem sa asiguram unuia dintre cei mai importanti producatori din industria de mobila fondurile necesare pentru mentinerea activa a  lantului de productie, securizandu-i necesarul de lichiditati pentru activitatea curenta”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Contextul economic incert generat de pandemie – care a afectat atat canalele de distributie (prin restrictiile de circulatie),  cat si lantul de aprovizionare – a reprezentat principala provocare a producatorului de mobila pentru depasirea careia a implementat mai multe masuri de reducere a costurilor si de imbunatatire a strategiilor de achizitie si de vanzari.

Ca urmare a acestor masuri, Italsofa Romania a recuperat scaderile de vanzari inregistrate in perioada pandemiei si estimeaza pentru acest an o crestere a afacerilor in ciuda presiunilor puse pe industria de profil de scumpirea materiilor prime.

„Dupa 20 de ani in Romania, Italsofa Romania continua sa reprezinte un activ strategic in care Natuzzi continua sa investeasca. Fluxul de comenzi al grupului in Europa se mentine solid, iar facilitatile industriale din Romania sunt mai importante decat pana acum pentru sustinerea cresterii in regiunea EMEAI. Natuzzi este foarte satisfacut de noua facilitate de finantare oferita de EximBank care vine in sprijinul investitiilor si cash flow-ului pozitiv pe care Grupul le obtine in aceasta perioada dificila”, a spus Francesco Stasolla, directorul general al Italsofa Romania.

Despre Italsofa Romania

ITALSOFA ROMANIA, infiintata in anul 2001 in urma unei investitii de peste 38 de milioane de dolari a grupului Natuzzi, detine o unitate de productie de peste 76.000 mp la Baia Mare unde lucreaza peste 1.000 de angajati. Fabrica produce atat canapele, cat si tamplaria destinata prelucrarii lemnului in semifabricate, peste 90% din productie fiind destinata exportului. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri totala de 241 de milioane de lei si un profit de 7,8 milioane de lei. Natuzzi SpA (Natuzzi si, impreuna cu subsidiarele, Grupul Natuzzi), fondata in 1959 de Pasquale Natuzzi, este una din cele mai renumite marci in productia si distributia de produse de design si mobila de lux. Natuzzi isi distribuie produsele printr-o retea globala de magazine mono brand si prin galeriile proprii.  Majoritatea produselor Natuzzi imbina designul italian rafinat cu detalii unice, specifice manufacturii locale. Natuzzi este listata la Bursa din New York din 13 mai 1993. Dedicata responsabilitatii sociale si sustenabilitatii mediului, Natuzzi SpA este certificata ISO 9001 si 14001 (calitate si mediu), ISO 45001 (siguranta la locul de munca) si FSC (protectia padurilor). In prezent, Grupul detine facilitati de productie in Romania, China, Brazilia si Italia, are mai mult de 4.600 de angajati si o retea de distributie care acopera mai mult de 100 de tari.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.