Programul financiar de sustinere a companiilor mari: EximBank finanteaza cu 20 mil. lei Pet Star Holding, lider in productia de ambalaje PET

Bucuresti, 21 octombrie 2021 – EximBank a structurat un pachet financiar care asigura necesarul de capital de lucru companiei Pet Star Holding din Ialomita, cel mai mare productor de preforme PET (eprubete din plastic din care apoi sunt formate flacoanele PET) din Romania si zona Balcanilor, ca volum de productie si varietate de formate. Societatea a beneficiat de un credit in valoare de 20 milioane de lei, acordat cu garantie de stat emisa in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari, care acopera 90% din valoarea finantarii.

Ne bucuram ca, prin facilitatile acordate, putem sustine activitatea unuia dintre cei mai importati producatori romani, acordul semnat cu aceasta companie din elita business-ului fiind o reconfirmare a disponibilitatii si capacitatii noastre de a propune solutii financiare smart pentru toti antreprenorii. Capitalul romanesc are forta de a crea companii puternice in regiune, iar EximBank le poate sustine continuand sa-si onoreze angajamentul de a furniza pachete de finantare care sa asigure mediului de afaceri resursele pentru activitatea curenta sau pentru dezvoltare, adaptate la realitatile economice”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Perioada incerta generata de pandemia de coronavirus a avut efecte asupra activitatii Pet Star Holding, din cauza carantinarii granitelor anumitor tari si prin ingreunarea transporturilor internationale. Acestea au provocat intarzieri in aprovizionarea cu materii prime. Pentru a preintampina intreruperea fluxului uzual de productie al companiei, Pet Star a implementat rapid un plan anti-criza, reusind astfel sa-si consolideze pozitia competitiva pe piata.

„Cred ca pentru multi dintre noi aceasta perioada nu a fost deloc simpla. Desi contextul pandemic ne-a fortat sa trecem printr-o perioada dificila, situatia in sine ne-a determinat sa cautam in mod constant solutii intr-un mediu extrem de impredictibil. Ne bucura faptul ca strategia noastra de criza s-a dovedit a fi una eficienta si, chiar daca provocarile vor continua sa apara, cu siguranta, suntem mai bine pregatiti sa identificam solutiile eficiente pentru business-ul nostru. Avand si acest parteneriat cu EximBank, care ne faciliteaza finantarea activitatii curente, putem sa ne concentram atentia pe derularea investitiilor pentru extinderea liniilor de productie, prin integrarea pe verticala a business-ului cu includerea rPET-ului fabricat in cadrul Pet Star Recycling, cea mai tanara companie din grupul Pet Star. Toate acestea vor favoriza consolidarea pozitiei noastre pe piata pe care activam, creandu-ne totodata un avantaj competitiv in fata unor eventuale noi provocari”, a declarat Mirela Dragoi, presedintele executiv al Pet Star.

Despre Pet Star

Pet Star Holding si-a inceput activitatea in anul 2000, a evoluat de la an la an, ajungand lider de piata in productia de preforme PET la 9 ani de la infiintare. Compania a inaugurat in 2016 o fabrica la Slobozia, judetul Ialomita, in urma unei investitii de 9 mil. euro. In prezent produce peste 300 de tipuri de preforme PET, in peste 60 de gramaje diferite care acopera cererea venita din partea unor industrii precum bauturi carbogazoase, bere, ulei comestibil, apa minerala, lactate si altele. Portofoliul de clienti ai companiei include producatori precum Quadrant Amroq Beverages (Pepsi, Mirinda, Prigat, Lipton), Heineken (Ciuc, Bucegi), Gosser Sofiproteol (Bunica), Bunge (Floriol) sau, pentru ape minerale – Bucovina, Perla Covasnei, Carpatina, Perla Harghitei, Izvorul Muntelui, Tusnad etc. Cea mai mare parte a productiei este destinata pietei interne, insa Pet Star exporta circa 10% din productie in tari precum Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Moldova sau Turcia. Grupul Pet Star a inceput recent reciclarea PET-urilor post consum in cadrul fabricii Pet Star Recycling. Materia reciclata va fi utilizata in cadrul productiei Pet Star Holding, dand astfel viata unor noi recipiente PET. Pentru mai multe detalii privind producerea flacoanelor PET: www.petstar.ro, iar pentru reciclarea flacoanelor post consum: www.petstar-recycling.ro. Persoana de contact: Maria Fasie, Marketing & Communication Manager Pet Star, maria.fasie@petstar.ro, 0748 177 220.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro