Programul financiar de sustinere a companiilor mari: EximBank acorda o finantare cu dobanda subventionata de 25 mil. lei Continental Hotels

Bucuresti, 21 octombrie 2021 – EximBank a acordat o finantare cu dobanda subventionata in valoare de 25 de milioane de lei companiei Continental Hotels SA, cel mai mare lant hotelier romanesc, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care banca o implementeaza in urma mandatului special primit din partea statului roman.

Fondurile acordate Continental Hotels SA, in cadrul programului financiar de sustinere a companiilor mari si a IMM-urilor cu cifra de afaceri de peste 20 milioane lei (in 2019), sunt destinate asigurarii necesarului de lichiditate pentru finantarea activitatii curente.

”Prin acest program financiar, pe care EximBank il implementeaza in cadrul activitatii de mandat acordat de statul roman, oferim comunitatii de business solutii pentru remedierea disfunctionalitatilor curente in ceea ce priveste finantarea imediata, in conditii accesibile. Produsele pe care EximBank le acorda ca raspuns la provocarile cu care companiile se confrunta in acest context pandemic – finantari cu dobanda subventionata si garantii de stat – pot asigura necesarul de  capital pentru desfasurarea activitatii  sau implementarea planurilor de dezvoltare pe termen scurt si mediu, si incurajam companiile locale sa ne abordeze cu incredere si sa valorifice la maximum aceasta resursa extraordinara, asa cum a facut si Continental Hotels”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Contextul economic generat de pandemie si masurile de limitare a raspandirii virusului – care au afectat puternic piata hoteliera, industria ospitalitatii fiind printre primele afectate de criza generata de coronavirus – a reprezentat o provocare majora pentru cel mai mare lant hotelier romanesc pentru depasirea careia a implementat mai multe masuri de reducere a costurilor si de imbunatatire a strategiilor de vanzari.

„Industria hoteliera a traversat si traverseaza inca o perioada extrem de dificila, insa increderea pe care o au clientii nostri in noi, castigata de-a lungul timpului prin serviciile de calitate, ne-a dat imboldul de a merge inainte si de a accepta provocarile aparute. In acest context fara precedent, noi am ales sa mizam pe consolidare si continuarea proiectelor astfel ca, anul acesta – care este unul aniversar pentru noi pentru ca implinim 30 de ani de activitate – am finalizat un program de investitii curajos de aproape 6,85 mil. euro in renovarea, reamenajarea si rebranduirea a patru noi hoteluri din portofoliul Continental Hotels, respectiv Continental Forum Constanta, Continental Forum Bucuresti, MyContinental Sibiu si MyContinental Bucuresti. Avand acum si suportul EximBank, vom reusi sa ne finantam activitatea curenta si totodata sa ne concentram atentia pe continuarea proiectelor de investitii care includ construirea a doua hoteluri noi, in Brasov si Iasi”, a spus Radu Enache presedinte si CEO al Continental Hotels.

In cadrul Programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, lansat in contextul pandemiei COVID -19, companiile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank in cadrul mandatului acordat de statul roman.

Astfel, societatile comerciale pot accesa credite de investitii si credite pentru capital de lucru la rate de dobanda subventionata precum si garantii de stat care acopera necesarul de garantare pana la 90% pentru credite noi sau deja acordate de bancile comerciale pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente a companiilor beneficiare.

Despre Continental Hotels

Continental Hotels SA are o traditie de 30 de ani pe piata turistica din Romania. Inca de la inceput, obiectivele companiei au avut in vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri. Astfel, in prezent, Continental Hotels este cel mai mare lant hotelier romanesc ce acopera piata de lux, business si economy, oferind, in acelasi timp, o gama completa de servicii si pentru segmentul MICE. Portofoliul Continental Hotels cuprinde urmatoarele branduri hoteliere proprii: Grand Hotel Continental (5 stele), patru hoteluri Continental Forum (4 stele), doua hoteluri Continental (3 stele), Hello Hotels (2 stele), doua hoteluri MyContinental (3 stele) precum si cele de food & beverage: Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Bistro Continental, MyBistro, Mondo Restaurant, Victoria Club, Tekaffe, Cofetaria Continental. Orasele in care Continental Hotels este prezent sunt: Bucuresti, Arad, Oradea, Sibiu, Constanta, Targu Mures, Drobeta Turnu Severin si Suceava, totalizand peste 1.860 de camere in  12 unitati hoteliere. Pentru mai multe informatii: www.continentalhotels.ro

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de aproape 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei. In calitate de Export Credit Agency  in Romania,  EximBank a dezvoltat si ofera in numele si in contul statului roman produse de asigurare – care protejeaza incasarile exportatorilor impotriva riscurilor asociate partenerilor externi si a riscurilor asociate tarii de destinatie si faciliteaza accesul la produsele de finantare, putand fi cesionate in favoarea bancilor finantatoare, pentru completarea mix-lui de garantii. Pentru detalii: www.eximbank.ro