CEC Bank finanteaza Penes, cel mai mare producator de carne de curcan, cu garantie EximBank

Bucuresti, 29.10.2021 – CEC Bank a acordat o finantare de 5 milioane de lei companiei STS Trading, parte a grupului Bravcod – cel mai mare producator de carne de curcan din Romania, sub brandul Penes Curcanul. Finantarea beneficiaza de o garantie acordata de EximBank, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19.

“In ciuda provocarilor ridicate de pandemie, ne-am continuat activitatea pentru ca stim cat de importanta este securitatea alimentara si ca produsele noastre, care respecta cele mai inalte standarde internationale, sa ajunga pe mesele romanilor. Grupul Bravcod a demonstrat ca in Romania se pot dezvolta businessuri solide in industria alimentara”, a declarat Neculae Stinghe, director general si administrator al STS Trading.

Grupul de firme Bravcod, detinatorul brandului Penes Curcanul, a dezvoltat de-a lungul anilor un business integrat care include 5 ferme moderne de crestere, cu o capacitate de peste un milion de capete anual, un abator, o retea de circa 100 de francize care distribuie produsele Penes. In plus, Penes furnizeaza materie prima si pentru principalii producatori de mezeluri din Romania, cum ar fi Aldis, Cristim, Caroli etc. Circa 30% din productia grupului este exportata catre tari din Uniunea Europeana. Productia Penes indeplineste cele mai riguoase standarde de calitate, de la certificarile internationale HACCP, la certificari Halal si Kosher.

Grupul de firme care detine brandul Penes Curcanul colaboreaza cu CEC Bank inca din anul 2012, beneficiind, de-a lungul timpului, de finantari de la CEC Bank in valoare cumulata de peste 110 milioane de lei.

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie din Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1 000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de peste 44,4 miliarde lei, la sfarsitul lunii iunie 2021. CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca si ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking si magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse si servicii bancare 100% online. Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de aproape 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul Programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, lansat in contextul pandemiei COVID -19, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank in cadrul mandatului acordat de statul roman. Astfel, societatile comerciale pot accesa credite de investitii si credite pentru capital de lucru la rate de dobanda subventionata precum si garantii de stat care acopera necesarul de garantare pana la 90% pentru credite noi sau deja acordate de bancile comerciale pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente a companiilor beneficiare. Pentru detalii: www.eximbank.ro