OTP Bank Romania finanteaza cu 15 mil. lei compania Nutriva, cu garantie de la EximBank

Bucuresti, 11 noiembrie 2021 – OTP Bank Romania a acordat Fabricii de Nutreturi Combinate Nutriva, din judetul Vaslui, un credit in valoare de 15 milioane de lei, iar EximBank a emis o garantie de stat care acopera 90% din valoarea finantarii, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari si IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019.

Fondurile acordate de OTP Bank Romania, cu garantie EximBank, au ca destinatie acoperirea cheltuielilor aferente contractelor comerciale in derulare ale companiei, cat si a cheltuielilor generale.

Fabrica de Nutreturi Combinate Nutriva este parte a Grupului de Firme Safir, care produce carne de pa­sare, preparate si semipreparate din carne de pasare sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravan Moldovenesc si Fomica?, un business 100% romanesc inceput de la zero in urma cu 30 de ani.

 „La nivel global, afacerile de familie contribuie la dezvoltarea economiei, iar acesta ne dorim sa devina un trend si pentru companiile locale. Ca sustinatori activi ai mediului de afaceri, suntem recunoscatori ca putem fi parte din povestea Nutriva, o companie cu o poveste autentica, scrisa cu pasiune. Ne asumam rolul de consilieri si sustinatori ai afacerilor initiate cu suflet si ramanem parteneri financiari de incredere in sustinerea unor business-uri puternice si curajoase cum este Nutriva.”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank Romania, Divizia Afaceri.

 „Suntem incantati ca, impreuna cu OTP Bank Romania, putem contribui la mentinerea activa a lantului de productie pentru un business antreprenorial romanesc, prin infuzia de capital pentru activitatea curenta. Garantiile reprezinta o componenta importanta in accesarea oricarui tip de finantare, iar EximBank are capacitatea de a structura, in parteneriat cu bancile comerciale, solutii eficiente care faciliteaza accesul la finantari avantajoase de care au nevoie societatile mari si IMM-urile in depasirea provocarilor pandemiei”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

 „Ne bucura si ne incurajeaza suportul oferit de OTP Bank si EximBank pentru sustinerea activitatii Grupului de firme SAFIR, prin finantarea operatiunilor curente ale Fabricii de Nutreturi Combinate Nutriva. Aceasta tranzactie reprezinta, din punctul nostru de vedere, inca o confirmare a implicarii EximBank in sustinerea capitalului autohton si a determinarii OTP Bank de a dezvolta parteneriate de lunga durata cu jucatori importanti din industrii relevante. Ni se dovedeste, inca o data, ca, prin implicare sustinuta si abordare profesionista, pot fi generate astfel de tranzactii cu valoare adaugata reala atat pentru partenerii implicati, cat si pentru intreaga economie regionala, mai ales in aceasta perioada plina de provocari”, a precizat George SAFIR, Manager General al Grupului.

Despre Nutriva

Fabrica de Nutreturi Combinate Nutriva (FNC Nutriva) a fost inaugurata in 2013, in urma unei investitii care a depasit 6 mil. euro. Ulterior, prin dezvoltarea activitatilor si a capacitatilor, investitia a ajuns la circa 10 milioane euro. Fabrica are un rol important in procesul integrat de productie al Grupului de Firme Safir, intrucat permite o atenta supraveghere a calitatii produselor, inca din faza incipienta, si furnizeaza hrana pasarilor crescute in unitatile proprii si nu numai. FNC Nutriva se intinde pe o suprafata de aproape doua hectare si include: silozuri de materii prime si materii finite, un laborator specializat pentru controlul total al cerealelor utilizate si al produselor finite, dotat cu tehnologie de ultima generatie, spatii care permit o depozitare optima si masini proprii de transport specializat, pentru ca produsul sa ajunga usor si sigur la destinatie. Capacitatea de procesare a fabricii este de 15 tone de furaj granulat pe ora si vizeaza fermele proprii si ale crescatorilor parteneri, dar, in egala masura, si parteneri din afara grupului. Povestea Safir a inceput pe 26 septembrie 1991, in localitatea Valeni, judetul Vaslui, ca o mica afacere de familie a lui Ghiorghi Safir, dintr-un darac si o moara. Astazi, Grupul de Firme Safir produce in sistem integrat carne de pasare, preparate si semipreparate  din carne de pasare, detinand patru ferme de crestere a pasarilor, un abator propriu, o fabrica de preparate si semipre­parate, una de nutreturi combinate si o unitate care proceseaza deseurile din abator, pe care le transforma in faina proteica. Vezi evolutia Grupului de firme Safir aici: safir.ro sau Nutriva – nutriva.ro.

Despre OTP Bank Romania

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Group, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank Romania intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare. Banca ocupa locul 9, in functie de active, in clasamentul jucatorilor bancari din Romania, din decembrie 2018.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de aproape 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul Programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, lansat in contextul pandemiei COVID -19, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank in cadrul mandatului acordat de statul roman.  Astfel, societatile comerciale pot accesa credite de investitii si credite pentru capital de lucru la rate de dobanda subventionata precum si garantii de stat care acopera necesarul de garantare pana la 90% pentru credite noi sau deja acordate de bancile comerciale pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente a companiilor beneficiare.