TEILOR obtine o finantare de peste 8 mil. euro din partea EximBank pentru continuarea dezvoltarii accelerate

Bucuresti, 16 noiembrie 2021 – TEILOR, lantul de magazine de bijuterii de lux cu prezenta in regiunea Europei Centrale si de Est, anunta obtinerea unei linii de credit si a unui credit de investitii in valoare totala de 8,47 milioane de euro din partea EximBank. Capitalul acordat de banca va fi utilizat pentru achizitia de stocuri de bijuterii si realizarea de investitii in amenajarea magazinelor pe care TEILOR  le va deschide in strainatate.

Liniile de credit obtinute din partea EximBank ne vor sprijini in demersurile de extindere ale brandului TEILOR intr-un ritm accelerat. Multumim EximBank pentru increderea acordata planurilor noastre de expansiune in afara Romaniei. Ne dorim sa construim un brand romanesc puternic peste hotare si sa livram rezultatele de crestere promise tuturor partilor implicate in povestea TEILOR. Liniile de credit acordate de EximBank si garantate de statul roman vin in completarea finantarii pe care urmarim sa o atragem de la investitorii de pe piata de capital locala. Ne aflam intr-un moment favorabil pentru afacerea noastra si vrem sa valorificam la maximum oportunitatile pe care le avem la dispozitie,” a declarat Willy Dicu, CEO TEILOR.

Din suma totala de 8,47 milioane de euro, 5.082.000 euro reprezinta o linie de credit dedicata achizitiei de stocuri de bijuterii si a fost acordata companiei pentru o perioada de 24 de luni. Restul sumei, 3.388.000 euro, constituie un credit de investitii dedicat amenajarii magazinelor ce se vor deschide in strainatate si a fost acordat companiei pentru o perioada de 72 de luni.

Alaturi de produsele de creditare, EximBank a emis si garantii de stat care acopera in proportie de 70% linia de credit si 80% din creditul de investitii. Creditul de investitii va fi utilizat conform planului de investitii finantat, in cadrul programului de expansiune la nivel european si cuprinde un numar de 17 magazine, ce se vor deschide in perioada 2021 – 2022, in noua tari europene.

Ca sustinatori consacrati ai comunitatii de business, suntem incantati ca putem fi parte a succesului Teilor, sustinand strategia de extindere a companiei la nivel european. EximBank ramane in continuare alaturi de antreprenorii romani care identifica oportunitati de investitii si de extindere ce le creeaza conditiile pentru a dezvolta  companii puternice in regiune, pentru ca reusita lor este mult mai facila atunci cand au un partener financiar ce are resursele si expertiza de a structura solutii financiare flexibile si adaptabile,” a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

TEILOR detine cel mai mare lant de bijuterii de lux din Romania avand 56 de magazine fizice, dintre care sase sunt TEILOR Exclusive, oferind clientilor o serie limitata si atent selectata de bijuterii lucrate manual si incrustate cu diamante si pietre pretioase. Pana la finalul anului 2021, reteaua TEILOR va ajunge la 62 de magazine, dintre care 53 in Romania, patru in Polonia, trei in Sofia, Bulgaria si doua in Ungaria. In afara de investitiile in magazinele fizice, compania are in vedere investitii suplimentare in dezvoltarea platformelor online, pentru a spori si mai mult experienta de tip omnicanal pentru clienti. TEILOR opereaza cinci platforme online – teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.bg si teilor.pl.

TEILOR face parte din TEILOR Holding, un grup de companii care mai cuprinde Teilor Invest Exchange si compania de intermediere financiara, Invest Intermed GF IFN. Grupul are in vedere realizarea unui plasament privat de obligatiuni corporative cu o valoare estimativa de 45 milioane de lei pana la sfarsitul anului. Mai mult de jumatate din capitalul atras de TEILOR Holding va fi directionat catre lantul de magazine de bijuterii de lux TEILOR si va fi utilizat pentru extinderea retelei de magazine in Romania si Europa, precum si pentru investitii in platforma de eCommerce. In urma plasamentului privat, se intentioneaza ca obligatiunile sa fie listate pe piata SMT – AeRO a Bursei de Valori Bucuresti.

***

Despre TEILOR

TEILOR este un lant international de magazine de bijuterii de lux cu o traditie de 23 de ani. Prezent in Romania, Polonia, Ungaria si Bulgaria, TEILOR detine 56 de magazine fizice si o prezenta online puternica prin intermediul platformelor sale de comert electronic teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl si teilor.bg. Colectiile TEILOR includ bijuterii din aur, precum si bijuterii unice incrustate cu diamante si pietre pretioase adaptate dorintelor clientilor.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.