EximBank urca doua pozitii in Top 100 cele mai valoroase companii din Romania

Bucuresti, 29 noiembrie 2021 – Cu o valoare evaluata la 296 de milioane de euro, EximBank a urcat doua pozitii, pana pe locul 96, in ediția din acest an a catalogului ”Top 100 cele mai valoroase companii din Romania”, realizat de Ziarul Financiar, liderul informației de business din Romania, in parteneriat cu casa de investitii BT Capital Partner si cu compania de evaluare si consultanta Veridio.

“Prin prisma unei cresteri de 26% in ultimul an, EximBank urca doua locuri in clasament”, noteaza realizatorii. Acestia mentioneaza ca “in ianuarie 2020, EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti si a dat startul inrtegrarii acesteia in Grupul EximBank. Astfel, la 31 decembrie 2020, Grupul EximBank cupindea Banca de Export-Import a Romaniei EximBank, Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania (EximAsig) si Banca Romaneasca”.

Cele mai valoroase 100 de companii din Romania in 2021 sunt evaluate la peste 585 mld. lei (120 mld. euro), un nivel maxim record. In lei, valoarea companiilor din top 100 cele mai valoroase a crescut cu 49%, intr-un an marcat de pandemia de COVID-19 care a lovit in plin unele businessuri, dar a favorizat dezvoltarea altora.