“Banca anului pentru garantii de credit”

EximBank a fost desemnata “Banca anului pentru garantii de credit” in cadrul Galei Premiilor Revistei „Piata Financiara“, premiu care recunoaste contributia pe care banca a avut-o in flexibilizarea accesului companiilor locale la finantarile de care au nevoie pentru depasirea dificultatilor generate de pandemie.

EximBank a dezvoltat rapid anul trecut, in cadrul activitatii de mandat acordat de statul roman, un portofoliu nou de produse cu componenta de ajutor de stat menit sa deblocheze accesul la finantare al companiilor mari si IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019, confruntate cu un deficit de lichiditati din cauza pandemiei COVID-19, si sa intensifice efectele masurilor de sprijin implementate de autoritati.

In urma acestui demers, EximBank a oferit comunitatii de business solutii – finantari cu dobanda subventionata si garantii de stat – pentru remedierea disfunctionalitatilor curente in ceea ce priveste finantarea imediata. Punand impreuna produsele EximBank de garantare cu oferta lor specifica, bancile comerciale au avut posibilitatea de a structura solutii financiare accesibile pentru mentinerea activa a  lanturilor de productie sau pentru derularea planurilor investitionale ale companiilor. Un efort comun, cu impact direct in revenirea economica a Romaniei.